Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 25 van 2022)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 25 van 2022 (20 tot 26 juni) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 25 van 2022)

5. The Adam Project (film, 2022) – Netflix

Ryan Reynolds speelt in The Adam Project de tijdreizende gevechtspiloot Adam. Hij maakt een noodlanding in 2022 en moet met zijn twaalfjarige ik de toekomst redden. Dat we Reynolds in deze film terugzien, betekent ook dat we weer kunnen genieten van een grote dosis sarcasme en zelfspot. Naast Reynolds spelen overigens ook topacteurs als Jennifer Garner, Zoe Zaldana en Mark Ruffalo in de film.

4. The French Dispatch (film, 2021) – Disney+

Filmmaker Wes Anderson bracht eerder natuurlijk al het grandioze The Grand Budapest Hotel, en heeft met The French Dispatch weer een nieuw, uniek filmproject afgeleverd. Hierin volgen we de redactie van het blad The French Dispatch. De film duikt in de vijf verschillende verhalen die voor de uitgave van dit Amerikaanse tijdschrift gemaakt zijn. In deze ensemblefilm, vol met cinematografische vondsten, schittert een sterrencast, met onder meer Frances McDormand, Christoph Waltz, Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Anjelica Huston, Fisher Stevens, Willem Dafoe, Saoirse Ronan, Bill Murray, Timotheé Chalamet én Owen Wilson.

3. The White Lotus (serie, 1 seizoen) – HBO Max

The White Lotus is een komische dramaserie waarin de avonturen van meerdere medewerkers en gasten van een tropisch resort gevolgd worden. Hoewel het verhaal zich maar uitspant over één week, komen we steeds meer te weten over de reizigers en hun onderlinge verhoudingen. De zesdelige miniserie is te zien op HBO Max.

2. Dopesick (serie, 1 seizoen) – Disney+

Eerder schreven we al over Dopesick en waarom dit een ontzettend indrukwekkende serie is. De serie draait om Amerika’s strijd tegen opiumverslaving en neemt je mee van de bestuurskamers van Big Pharma, naar een noodlijdende mijnbouwgemeenschap in Virginia en naar de wandelgangen van de DEA. De onmenselijke beslissingen binnen het bedrijfsleven worden op pijnlijke en confronterende wijze onder de loep genomen.

1. Call Me By Your Name (film, 2017) – HBO Max

Timothée Chalamet speelt in Call Me By Your Name de gevoelige Elio. Als hij de zomer met zijn ouders op het rustige Italiaanse platteland doorbrengt, komt hij in contact met Oliver (Armie Hammer), een academicus die zijn vader helpt met een onderzoek. Ondanks het leeftijdsverschil ontstaat er een heftige romance. Dit ontroerende coming-of-ageverhaal werd overladen met prijzen (onder meer een Oscar en BAFTA voor Beste bewerkte script) en kenmerkt zich door zijn geweldige cinematografie.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.