Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 24 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 24 van 2023 (12 tot 18 juni 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 24 van 2023)

5. Tick, Tick… Boom! (film, 2021) – Netflix

tick, tick...BOOM! | Official Trailer | Netflix

Jon is een aspirant-theatercomponist. Zijn grootste droom is het schrijven van een musical, maar hij doet er niks mee en vult zijn dagen in plaats daarvan met saaie baantjes in de bediening. Zijn vriendin is het zat om haar leven voor hem in de wacht te zetten en eist dat er iets verandert: óf hij maakt werk van zijn dromen óf hij zet ze voorgoed aan de kant. Dit is het verhaal van Tick, Tick… Boom!, een musicalfilm van de hand van Lin-Manuel Miranda, die ook meewerkte aan Hamilton. Andrew Garfield mocht de hoofdrol vertolken en sleepte daarmee een Oscarnominatie in de wacht.

4. Daglicht (film, 2013) – HBO Max

Fan van Nederlandse films? Dan mag je het bloedstollende Daglicht op HBO Max zeker niet missen. De film met Angela Schijf, Monique van de Ven en Fedja van Huêt draait om ambitieuze advocate Iris die op een dag ontdekt dat ze een broer blijkt te hebben. Ray is autistisch en zit in een Tbs-kliniek omdat hij zijn buurvrouw en haar dochtertje vermoord zou hebben. Iris vertrouwt het niet helemaal en gaat op onderzoek uit.

3. Ralph Breaks The Internet (film, 2018) – Disney+

Ralph Breaks the Internet | Official Trailer 2

Pixar-film Wreck-It Ralph is natuurlijk al een echte aanrader, maar wat ons betreft is het vervolg, Ralph Breaks The Internet, nóg leuker. Vanellope’s spel Sugar Rush hangt of staat bij een stuurwiel; als dat er niet is kan niemand Sugar Rush spelen en zal Vanellope dus ook verdwijnen. Als het stuurwiel op een dag breekt, zijn Ralph en Vanellope daarom vastbesloten een nieuwe te kopen. Daarvoor moeten ze iets gevaarlijks doen: ze moeten het internet op. Wat volgt is een avontuurlijke reis die heerlijk is om te volgen, vooral omdat het bomvol grapjes, herkenbaarheden, cameo’s en knipogen zit.

2. Industry (serie, 2 seizoenen) – HBO Max

De allerlaatste aflevering van Succession is een aantal weken geleden op HBO Max verschenen. Ben je daarna ook in een zwart gat gevallen? Neem dan eens een kijkje bij Industry. Deze serie is volgens de streamingdienst zelf de ideale opvolger van de hitserie over de familie Roy. Ook nu betreden we de zakenwereld. We volgen een groep twintigers die bij een van de meest vooraanstaande beleggingsbanken in heel Londen werken en vechten om een vaste baan. Drama, intriges en bedrog… Perfect voor Succession-fans!

1. The Clearing (serie, 1 seizoen) – Disney+

The Clearing | Official Trailer | Hulu

Op Disney+ is onlangs de bloedstollende thrillerserie The Clearing verschenen. Als een meisje verdwijnt, denkt een jonge vrouw terug aan haar eigen jeugd. Zij was als kind namelijk lid van The Kindred, een sekte die geleid werd door een vrouw, en die bekend stond om één ding: het kidnappen van kinderen. Zijn ze terug? Ontzettend spannend! De hoofdrollen zijn voor Teresa Palmer en Guy Pearce.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je precies welke films en series per streamingdienst te zien zijn in Nederland op dit moment.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.