Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 23 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 23 van 2023 (5 tot 11 juni 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 23 van 2023)

5. Blacklight (film, 2022) – Netflix

Blacklight Trailer #1 (2022) | Movieclips Trailers

Liam Neeson mag met recht de koning van de actiefilms genoemd worden. Maakte hij daarvoor ook nog weleens uitstapjes naar romcoms als Love Actually, sinds hij in 2008 in Taken schitterde is hij niet meer uit keiharde knokfilms weg te slaan. Ook Blacklight is weer zo’n titel. Iets minder bekend misschien en daarom tippen we hem hier. Het verhaal draait om Travis Block, die als freelance ‘fixer’ voor de FBI werkt. Dit houdt in dat hij undercoveragenten die hun dekmantel kwijtraken moet redden uit levensgevaarlijke situaties. Al snel blijken er ook het nodige gevaar binnen de FBI op de loer te liggen…

4. Somebody, Somewhere (serie, 2 seizoenen) – HBO Max

Somebody Somewhere Season 1 Trailer | Rotten Tomatoes TV

Somebody, Somewhere is een geprezen HBO-serie, die volgens kijkers zeker de moeite waard is. Zo belonen zij hem met een dikke 8 op IMDb en vinden ook 92% van de Rotten Tomatoes-stemmers dit een echte aanrader. Het draait om Sam, die in Kansas woont en het daar erg benauwend vindt. Als ze haar passie voor zingen ontdekt, gaat ze op een reis naar zelfontdekking én probeert ze zich steeds meer thuis te voelen in haar geboortestad.

3. The Bear (serie, 1 seizoen) – Disney+

THE BEAR Trailer (2022) Jeremy Allen White, Ayo Edebiri

Ook de serie The Bear ontving lovende kritieken. Zo kreeg deze titel een verbluffende score van 100% op Rotten Tomatoes en een 8,4 op IMDb. Razendsnel werd bekend dat we ons daarom ook al kunnen klaarmaken voor een tweede seizoen. Maar omdat dat pas op 19 juli 2023 op Disney+ verschijnt, heb je in de tussentijd nog genoeg tijd om het eerste seizoen te bingen. Het draait om Carmen ‘Carmy’ Berzatto (Shameless-acteur Jeremy Allen White), een jonge chef die in de beste restaurants werkt. Na de zelfmoord van zijn broer keert hij terug naar zijn ouderlijk huis in Chicago, waar hij de broodjeszaak van zijn familie moet zien te runnen. Een hele andere wereld dan waar hij vandaan komt…

2. American Sniper (film, 2014) – HBO Max

American Sniper - Official Trailer [HD]

Bradley Cooper schitterde in 2014 in American Sniper als de Navy SEAL Chris Kyle. Hij vestigde tussen 1999 en 2009 een record; hij bleek namelijk de meest dodelijke scherpschutter in de Amerikaanse geschiedenis te zijn. Na de aanslagen op 11 september 2001 vertrok hij naar Irak om zijn landgenoten te beschermen. Al snel ontdekte de vijandelijke linie zijn talent en werd er een prijs op zijn hoofd gezet. Deze film is gebaseerd op ware gebeurtenissen en wist maar liefst zes Oscarnominaties in de wacht te slepen, waarvan er één verzilverd werd (Beste Geluid).

1. Empire of Light (film, 2022) – Disney+

EMPIRE OF LIGHT | Official Trailer | Searchlight Pictures

Sam Mendes, de regisseur van topfilms als American Beauty en 1917, was in 2022 terug met Empire of Light. De film volgt Hilary Small, een Empire-bioscoopmedewerker die aan schizofrenie leidt en daarvoor afvlakkende medactie krijgt. Het maakt haar bestaan eenzaam, saai en monotoon. Haar leven bevalt haar totaal niet, totdat de jonge Stephen bij de bioscoop komt werken en er een onwaarschijnlijke relatie ontstaat. De film heeft een hoofdrol voor The Crown-actrice Olivia Colman en is een echte aanrader. Lees ook wat wij ervan vonden in onze recensie.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je precies welke films en series per streamingdienst te zien zijn in Nederland op dit moment.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.