Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 23 van 2022)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 23 van 2022 (6 tot 12 juni) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 23 van 2022)

5. The Lincoln Lawyer (serie, 1 seizoen) – Netflix

Netflix heeft onlangs een gloednieuwe advocatenserie gelanceerd: The Lincoln Lawyer. Net als de gelijknamige film uit 2011 is ook deze serie gebaseerd op de bestsellers van Michael Connelly. Het draait om Mickey Haller (Manuel Garcia-Rulfo), een topadvocaat uit Los Angeles. Als een collega-advocaat vermoord wordt, erft hij zijn grootste zaak. Tegelijkertijd moet hij ook de band met zijn twee ex-vrouwen op peil zien te houden. Deze Netflix-serie is een echte hit op de streamingdienst en wordt met een gemiddelde van een 7,7 op IMDb goed beoordeeld door de kijkers.

4. West Side Story (film, 2021) – Disney+

Deze adaptatie van de wereldberoemde musical, gemaakt door de fenomenale regisseur Steven Spielberg, staat nu op Disney+. West Side Story speelt zich af in 1957 in New York en toont een klassiek liefdesverhaal vol rivaliteit. Hoewel Tony (Ansel Elgort) en Maria (Rachel Zegler) beiden tot een andere bende behoren, worden ze toch verliefd. Wat volgt is 2,5 uur spektakel, vol dans, muziek en liefde. Een heerlijke remake van de klassieker.

3. Hacks (serie, 2 seizoenen) – HBO Max

De HBO Original-serie Hacks draait om de doorgewinterde comédienne Deborah Vance en de jonge komedieschrijfster Ava. Nu de carrière van de eerste in de slop raakt, worden zij door haar agent aan elkaar gekoppeld. Uiteraard botst dit, maar misschien blijken de twee elkaar juist nodig te hebben… In deze veelgeprezen serie, die in 2021 wel drie Primetime Emmy’s in de wacht wist te slepen, weet vooral Emmy Award-winnares Jean Smart de show te stelen.

2. Only Murders in the Building (serie, 1 seizoen) – Disney+

Op Disney+ vind je de heerlijke misdaadserie Only Murders in the Building, waarin het onverwachte trio Charles (Steve Martin), Oliver (Martin Short) en Mabel (Selena Gomez) samenkomt. Zij delen een obsessie voor criminele zaken, wonen in hetzelfde appartementencomplex en raken verwikkeld in een moordzaak. Met zijn drieën proberen ze de dader te achterhalen. Het eerste seizoen staat nu op Disney+, het tweede seizoen wordt vanaf 28 juni 2022 verwacht.

1. King Richard (film, 2021) – HBO Max

De waargebeurde film King Richard volgt het leven van Richard Williams. Hij is de vader van twee van de grootste atleten ter wereld, Serena en Venus Williams. Hij is vastbesloten wereldberoemde tennissterren van ze te maken, ook als hij daarvoor onconventionele methodes moet gebruiken. In de film schittert Will Smith als Richard Williams, waar hij de Oscar voor Best Performance by an Actor in a Leading Role tijdens de 94e Academy Awards in 2022 mee won.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.