Deze 5 verborgen parels op Netflix, Disney+ en SkyShowtime moet je zien (week 22 van 2024)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, Disney+ en SkyShowtime heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, Disney+ en SkyShowtime in week 22 van 2024 (27 mei tot 2 juni 2024) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, Disney+ en SkyShowtime (week 22 van 2024)

5. Five Nights at Freddy’s (film, 2023) – SkyShowtime

Ben jij fervent speler van de horrorgame Five Nights at Freddy’s? Dan mag je de gelijknamige film natuurlijk niet missen. In 2023 kroop Josh Hutcherson (die je waarschijnlijk wel kent als Peeta uit The Hunger Games) in de huid van Mike. Hij is een bewaker die gaat werken bij het gesloten restaurant Freddy Fazbear’s Pizza. Niemand wil daar aan de slag, maar dit is zijn laatste mogelijkheid. Al snel ontdekt hij een gruwelijk geheim dat levensgevaarlijke gevolgen heeft. Five Nights at Freddy’s is sinds kort te zien bij SkyShowtime.

4. Hidden Figures (film, 2016) – Disney+

In Hidden Figures staan de Afro-Amerikaanse wetenschappers Katherine Johnson (Taraji P. Henson), Dorothy Vaughan (Octavia Spencer) en Mary Jackson (Janelle Monáe) centraal. Zij zijn werkzaam in een NASA-onderzoekscentrum. Terwijl ze met hun wiskundige data de wereld veranderen, leven ze in een tijd waarin rassenscheiding nog altijd legaal is. En dit betekent dat ze bijvoorbeeld niet naar dezelfde wc mogen als hun witte collega’s. Ze besluiten zich hiertegen te verzetten.

3. The Midwich Cuckoos (serie, 1 seizoen) – SkyShowtime

Zin om even lekker te griezelen? Waag je dan eens aan intrigerende serie The Midwich Cuckoos. Op een dag wordt het slaperige stadje Midwich opgeschrikt door een bizar incident. Alle inwoners storten neer en ontwaken twaalf uur later. Elke vruchtbare vrouw is dan op onverklaarbare wijze zwanger geraakt. De kinderen die ze baren blijken niet van deze wereld te zijn en zorgen voor een hoop doodenge situaties. Het verhaal kun je kennen van de sciencefictionklassieker van John Wyndham.

2. Pauline (serie, 1 seizoen) – Disney+

De bizarre serie Pauline is sinds kort te bingen op Disney+. Het verhaal draait om de 18-jarige Pauline, die zwanger raakt van de duivel. Letterlijk, want na een onenightstand met Lukas blijkt hij satanisch te zijn. Pauline zelf krijgt door de zwangerschap bovennatuurlijke krachten en zal moeten leren om te doen wat juist is.

1. The Kill Room (film, 2023) – Netflix

Kunsthandelaar Patrice is van plan om via een slechtlopende galerie geld wit te wassen, maar het kunstwerk dat ze verkoopt wordt een sensatie in de kunstwereld. En de maker blijkt een huurmoordenaar te zijn… Dit is het verhaal van The Kill Room, dat vol actie en komedie zit en volgens veel kijkers een echte aanrader is. De hoofdrollen zijn voor Uma Thurman, haar dochter Maya Hawke (die je misschien wel kent van Stranger Things) en Samuel L. Jackson.

Alle films en series die op Netflix, Disney+ en SkyShowtime verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op SkyShowtime per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je precies welke films en series per streamingdienst te zien zijn in Nederland op dit moment.


Synopsissen: Netflix, SkyShowtime, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.