Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 22 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 22 van 2023 (29 mei tot 4 juni 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 22 van 2023)

5. All The Bright Places (film, 2020) – Netflix

Met All The Bright Places vond het veelgeprezen coming-of-age boek van Jennifer Niven in 2020 zijn weg naar het witte doek. Elle Fanning (The Great) en Justice Smith (Jurassic World: Fallen Kingdom) schitteren hierin als twee tieners die elkaar ontmoeten op het moment dat Violet zich op het randje van een inzinking bevindt—letterlijk en figuurlijk. Radeloos is ze naar een brug vertrokken en daar zorgt Theodore ervoor dat ze niet springt. Kunnen ze elkaars leven veranderen voordat het te laat is?

4. 12 Strong (film, 2018) – HBO Max

Combineer het acteerwerk van Thor-acteur Chris Hemsworth met een boeiend verhaal over een Amerikaans Special Forces-team dat de Taliban bestrijdt en je hebt 12 Strong, een titel die volgens kijkers een echte aanrader is. We volgen een aantal soldaten die vlak na de aanslagen op 9/11 naar Afghanistan vertrekken. Daar moeten ze (te paard, maar wél gewapend met genoeg geweren) een levensgevaarlijke missie uitvoeren.

3. Don’t Hang Up (film, 2017) – Disney+

Twee jongens vervelen zich stierlijk en besluiten allerlei onbekenden via de telefoon te pranken. Om de vernedering nog wat erger te maken, zetten ze de beelden op het internet. Ze hebben de grootste lol, totdat ze een vreemdeling treffen die niet van dit soort spelletjes gediend is. Hun dronken avondje verandert al snel in een sadistische wraakactie waarbij ze voor een belangrijke keuze komen te staan: kiezen voor zichzelf of voor hun geliefden?

2. The Bridge (serie, 4 seizoenen) – HBO Max

Ben je fan van Scandinavische series? Dan mag je The Bridge zeker niet missen. In deze bloedstollende misdaadserie komen Zweedse en Deense detectives samen omdat er op de brug tussen Denemarken en Zweden, in het schemergebied tussen de twee landen, een lijk wordt gevonden. Wie het gedaan heeft, is volgens kijkers onmogelijk te raden. Waag jij een poging?

1. Not Dead Yet (serie, 1 seizoen) – Disney+

Disney+ heeft onlangs de gloednieuwe komedieserie Not Dead Yet online gezet, met een hoofdrol voor Jane the Virgin-actrice Gina Rodriguez. Zij kruipt in de huid van Nell Serrano, een jonge vrouw die haar leven totaal niet op orde heeft. Haar relatie is uit, haar carrière is nooit van de grond gekomen en haar huisgenoten zijn ontzettend irritant. En het enige baantje dat ze kan krijgen is… het schrijven van overlijdensberichten. Kijkers zijn erg enthousiast over deze sitcom en vinden dat het de perfecte balans heeft tussen humor en hartverwarmende, emotionele momenten.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je precies welke films en series per streamingdienst te zien zijn in Nederland op dit moment.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.