Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 21 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 21 van 2023 (22 tot 28 mei 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 21 van 2023)

5. Ibiza (film, 2018) – Netflix

Harper wordt door haar baas naar Barcelona gestuurd en dat is voor haar dé manier om uit de dagelijkse sleur te ontsnappen. Ze neemt haar twee beste vriendinnen mee, maar als die haar dwingen met een beroemde dj te flirten neemt haar zakenreisje ineens een hele andere wending. Ibiza kijk je niet voor het hoogdravende plot, maar voor de fijne humor en de leuke acteurs. Zo komen Game of Thrones-acteur Richard Madden en Community-actrice Gillian Jacobs langs.

4. De Veroordeling (film, 2021) – HBO Max

Hield de Deventer moordzaak jou in 1999 ook bezig? De Nederlandse film De Veroordeling draait om dit belangrijke moment in de Nederlandse geschiedenis. We volgen televisiejournalist Bas Haan (Fedja van Huêt), die onderzoek deed naar de betrokkenheid van klusjesman Michaël de Jong (Yorick van Wageningen) bij de moord. De film is volledig gebaseerd op archiefmateriaal en officiële getuigenverklaringen, en is hierdoor een ijzersterke reconstructie van een van de langstlopende zaken in de geschiedenis van het Nederlandse strafrecht.

3. A Small Light (serie, 1 seizoen) – Disney+

Miep Gies werkt als secretaresse voor Otto Frank als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Omdat haar baas haar om hulp vraagt, besluit ze zijn familie verborgen te houden in het achterhuis, een levensgevaarlijke onderneming. A Small Light schijnt zijn licht op dit verhaal en laat hiermee de geschiedenis van Anne Frank van een hele andere kant zien. Kijkers zijn erg enthousiast over de serie, waarvan de laatste twee afleveringen morgen op Disney+ verschijnen.

2. White House Plumbers (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Het is de jaren 70 en Richard Nixon is de president van de Verenigde Staten. Ambtenaren E. Howard Hunt en G. Gordon Liddy doen er alles aan om de Republikein (tegen zichzelf) te beschermen en de hardnekkige geruchten die de ronde doen in te dammen. Terwijl ze dit doen, ontketenen ze met hun Watergate-operatie echter juist een gigantisch schandaal. De serie komt van de makers van het geprezen Succession en heeft hoofdrollen voor topacteurs Woody Harrelson en Justin Theroux.

1. The Darkest Minds (film, 2018) – Disney+

Fan van dystopische films als The Hunger Games en The Maze Runner? Dan mag je ook zeker The Darkest Minds op Disney+ niet missen. We bevinden ons in een wereld waarin sommige tieners plotseling krachten ontwikkelen. Doordat ze door de regering als een bedreiging gezien worden, worden ze opgesloten in kampen. Ook Ruby zit in zo’n kamp, maar samen met een groep jongeren weet ze te ontsnappen. Alleen buiten het kamp zijn ze ook zeker niet veilig… The Darkest Minds is gebaseerd op de roman van Alexandra Bracken en heeft hoofdrollen voor onder meer Harris Dickinson, Mandy Moore en Amandla Stenberg.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je precies welke films en series per streamingdienst te zien zijn in Nederland op dit moment.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.