Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 20 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 20 van 2023 (15 tot 21 mei 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 20 van 2023)

5. Les Misérables (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Het verhaal van Les Misérables kun je kennen van de wereldberoemde musicals, het gelijknamige boek van Victor Hugo uit 1862 of natuurlijk van de veelgeprezen serie uit 2018. In deze uitvoering is Dominic West (The Crown) Jean Valjean en David Oyelowo (Selma) Javert. Ook Olivia Colman, Lily Collins en Joseph Quinn voegden zich bij de sterrencast. Voor wie het verhaal nog niet kent: we volgen ex-gevangene Jean Valjean, die probeert een nieuw leven op te bouwen maar wordt tegengewerkt door politieman Javert.

4. Clock (film, 2023) – Disney+

Ella is 39 en heeft een geweldig leven, maar doordat ze onder druk gezet wordt door haar familie, vrienden en de maatschappelijke normen begint ze steeds meer te twijfelen over het krijgen van kinderen. Niemand gelooft dat ze zonder écht gelukkig kan zijn en langzaam begint ze daar zelf ook in te geloven. Dan ontdekt ze dat haar ‘vruchtbaarheidsprobleem’ op te lossen is in een speciale kliniek. Ze besluit zich voor deze behandeling aan te melden en het lijkt te werken… maar tegen welke prijs? De hoofdrol in deze huiveringwekkende thriller wordt vertolkt door Dianna Agron (Glee).

3. Quicksand (serie, 1 seizoen) – Netflix

Dol op Scandinavische series? Dan mag je Quicksand op Netflix zeker niet overslaan. In deze serie wordt Zweden opgeschrikt door een school shooting waarbij meerdere leerlingen om het leven komen. De schuldige blijkt de ogenschijnlijk doodgewone tiener Maja te zijn. Maar is zij wel écht de dader of is er meer aan te hand? Als je van The Bridge genoten hebt, vind je deze waarschijnlijk ook goed; de serie komt namelijk van dezelfde makers.

2. Scream Queens (serie, 2 seizoenen) – Disney+

De horrorkomedie Scream Queens volgt de vrouwelijke studentenvereniging Kappa Kappa Tau, die op stelten staat als er een aantal moorden gepleegd worden op de campus. De serie komt van Ryan Murphy (die we natuurlijk vooral kennen als de maker van Dahmer en American Horror Story), werd geprezen door kijkers en heeft hoofdrollen voor een flink aantal topacteurs, waaronder Jamie Lee Curtis (Halloween), Emma Roberts (We’re The Millers) en Glen Powell (Top Gun: Maverick). Ook zangeres Ariana Grande komt in een paar afleveringen voorbij.

1. De Beentjes van Sint-Hildegard (film, 2020) – HBO Max

De Beentjes van Sint-Hildegard draait om Jan en Gedda, een stel dat al ruim 35 jaar samen is. Omdat de liefde van Gedda hem verstikt, doet Jan alsof hij Alzheimer heeft en laat hij zich opnemen in een verpleeghuis. Zonder de continue verzorging van zijn vrouw vindt hij eindelijk zijn stem terug, maar hoe lang kan hij haar blijven ontlopen? Deze komedie is een van de meest succesvolle Nederlandse titels ooit en ontvangt al jaren veel lof. Je bekijkt hem overigens ook op Disney+ en Netflix.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je precies welke films en series per streamingdienst te zien zijn in Nederland op dit moment.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.