Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 2 van 2024)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 2 van 2024 (8 tot 14 januari 2024) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 2 van 2024)

5. Meg 2: The Trench (film, 2023) – HBO Max

Jason Statham knokt met gigantische haaien in Meg 2: The Trench, het vervolg op de hitfilm The Meg uit 2018. Dat levert een actiethriller op die boordevol zit met snoeiharde momenten. Het verhaal? Een onderzoeksteam komt samen om de diepten van de oceaan te verkennen. Een meedogenloos mijnbouwbedrijf heeft het hier echter op de grondstoffen gemunt en brengt hun expeditie in gevaar. En dan blijken er ook nog eens een aantal kolossale megalodons ontsnapt te zijn die op weg zijn naar een populair feesteiland.

4. Class of ’09 (serie, 1 seizoen) – Disney+

Op Disney+ is onlangs de gloednieuwe serie Class of ’09 verschenen. We volgen een groep agenten gedurende drie tijdsperiodes die te maken krijgen met de opkomst van kunstmatige intelligentie. Door deze nieuwe technologie wordt het Amerikaanse strafrechtsysteem voorgoed veranderd. De hoofdrollen zijn voor Brian Tyree Henry (Bullet Train) en Kate Mara (Fantastic Four).

3. The Brothers Sun (serie, 1 seizoen) – Netflix

Fan van Oscarwinnares Michelle Yeoh uit Everything, Everywhere, All At Once? Zij heeft een hoofdrol te pakken in een gloednieuwe actieserie op Netflix, The Brothers Sun. Ze speelt de moeder van gangster Charles Sun. Hij heeft zich in Taipei gevestigd als meedogenloze moordenaar, maar dan wordt zijn vader neergeschoten en moet hij terug naar L.A. om zijn gezin te beschermen.

2. Murder in Boston: Roots, Rampage & Reckoning (serie, seizoen 1) – HBO Max

Het is 23 oktober 1989. Charles Stuart belt 911. Hij laat weten dat hij en zijn zwangere vrouw (allebei wit) zijn neergeschoten door een zwarte man. Deze gebeurtenis staat centraal in de documentaire Murder in Boston: Roots, Rampage & Reckoning. De serie schijnt een licht op de etnische profilering door de politie en de gigantische mediastorm die de gebeurtenis veroorzaakte.

1. The Heat (film, 2013) – Disney+

Sandra Bullock en Melissa McCarthy schitteren samen in de leuke film The Heat op Disney+. FBI-agente Sarah en detective Shannon kunnen elkaar niet uitstaan. Toch moeten ze samenwerken om een drugsbaron te vangen. En dat levert een aantal hilarische situaties op.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je precies welke films en series per streamingdienst te zien zijn in Nederland op dit moment.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.