Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 2 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 2 van 2023 (9 tot 15 januari) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 2 van 2023)

5. The Undoing (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Op HBO Max vind je de serie The Undoing, waarin topacteurs Nicole Kidman en Hugh Grant de rollen vertolken van Grace Fraser en haar echtgenoot Jonathan. Een gewelddadige dood zet hun perfect opgebouwde leventje op losse schroeven. De serie werd gemaakt door David E. Kelley, die ons ook Big Little Lies, Nine Perfect Strangers en The Lincoln Lawyer bracht.

4. The Twin (film, 2022) – Netflix

Rachel en Anthony kunnen hun geluk niet op met hun tweeling, maar hun leven wordt overhoop gehaald als een van hun zoontjes door een ongeluk om het leven komt. Ze besluiten naar het Scandinavische platteland te verhuizen om te ontsnappen aan hun verdriet. Eenmaal daar blijkt een kwaadaardige entiteit echter hun overgebleven zoon te teisteren. De hoofdrollen worden gespeeld door Teresa Palmer, bekend van onder meer A Discovery of Witches, en Outlander-acteur Steven Cree.

3. Grimcutty (film, 2022) – Disney+

Nog een horrorfilm: op Disney+ is vorig jaar Grimcutty gelanceerd. Hierin draait het allemaal om de internetmeme Grimcutty die ouders tot waanzin drijft. Velen van hen zijn bang dat hun kinderen zichzelf en anderen, aangemoedigd door het angstaanjagende wezen, iets aandoen. Langzaam maar zeker wordt echter duidelijk dat het niet om een internetmeme gaat, maar om een echt monster…

2. Wrong Place (film, 2022) – HBO Max

In Wrong Place kruipt Bruce Willis in de huid van Frank, een voormalig hoofd van de politie die als beveiliger in een klein stadje werkt. Nadat hij getuige is van een misdaad, wordt hij achtervolgd door een methcrimineel die hem het zwijgen op wil leggen. Als ook zijn dochter (Ashley Greene) bedreigd wordt, moet Frank alles op alles zetten om te zorgen dat het goedkomt. Dit is een van de laatste films waarin Willis een rol speelt. Omdat hij door hersenletsel aan afasie lijdt, heeft hij namelijk aangekondigd te stoppen met acteren.

1. Reservation Dogs (serie, 2 seizoenen) – Disney+

Reservation Dogs is een komedieserie van regisseur Taika Waititi, die achter de schermen meewerkte aan onder meer Jojo Rabbit en Thor: Love and Thunder. We volgen vier tieners die in een reservaatgemeenschap leven, maar niets liever willen dan ontsnappen. Daarvoor moeten ze geld bij elkaar zien te sprokkelen, maar helaas zijn ze niet de enigen die dit willen.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.