Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 19 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 19 van 2023 (8 tot 14 mei 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 19 van 2023)

5. We Can Be Heroes (film, 2020) – Netflix

Pedro Pascal timmert de laatste jaren behoorlijk aan de weg. Zo schitterde hij dit jaar nog in The Mandalorian en The Last of Us, en daarmee heeft hij hoofdrollen in de grootste series van het moment te pakken. Ben jij ook fan én ben je op zoek naar een film om met je kinderen te kijken? Dan mag je de verborgen parel We Can Be Heroes op Netflix zeker niet missen. Deze film behoort tot de Spy Kids-franchise en toont een wereld waarin alle ouders door buitenaardse vijanden ontvoerd zijn. Missy Moreno is vastbesloten haar vader (Pedro Pascal dus) te redden.

4. Buiten Is Het Feest (film, 2020) – HBO Max

Buiten Is Het Feest is gebaseerd op de roman Maar buiten is het feest van Arthur Japin, die zich op zijn beurt weer liet inspireren door het levensverhaal van cabaretier Karin Bloemen. Sonne’s zus overlijdt onverwachts en daarom moet zij de zorg voor haar nichtje op zich nemen. Ook Sonne’s vader Kees stelt zich beschikbaar om de voogdij op zich nemen en dat wil Sonne koste wat het kost voorkomen. Om dat te doen moet ze alleen wel haar schokkende familieverleden in de rechtszaal delen.

3. Better Things (serie, 5 seizoenen) – Disney+

Op zoek naar een serie waar je een langere tijd zoet mee bent? Better Things op Disney+ heeft maar liefst vijf seizoenen en dus heb je die niet even in één weekendje gebinged. De serie wordt lovend ontvangen door zowel kijkers als critici, wat maar weer blijkt uit de score van 98% op Rotten Tomatoes en het cijfer van een 7,9 op IMDb. Het draait om Sam Fox, een actrice die in haar eentje drie dochters moet opvoeden, haar moeder in de gaten moet houden én aan klusjes moet zien te komen in de hectiek van Hollywood. Kijkers noemen de serie realistisch, uniek en meeslepend.

2. Love & Death (serie, 1 seizoen) – HBO Max

True crime-fans mogen de splinternieuwe serie Love & Death zeker niet missen. Elizabeth Olsen (Doctor Strange in the Multiverse of Madness) kruipt hierin in de huid van Candy Montgomery, een vrouw die het ogenschijnlijk helemaal voor elkaar heeft. Haar leven is perfect, totdat ze wordt beschuldigd van de moord op haar beste vriendin. Een buitenechtelijke affaire zou ervoor gezorgd hebben dat ze het heft in eigen handen genomen heeft en met een hakbijl aan de slag is gegaan… Het kan trouwens kloppen dat je dit verhaal herkent, want eerder zagen we dit al verfilmd worden in de serie Candy op Disney+.

1. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (film, 2017) – Disney+

Écht verborgen is Three Billboards Outside Ebbing, Missouri niet gebleven, want deze film mocht in 2018 twee Oscars mee naar huis nemen. Toch is het er wel eentje die we hier een keer willen tippen. Frances McDormand, die je ook kunt kennen van mede-Oscarwinnaar Nomadland, kruipt in de huid van Mildred. Zij kan het niet verkroppen dat er geen dader wordt gevonden voor de moord op haar dochter en laat een aantal controversiële boodschappen plaatsen in billboards langs de weg. Zo komt ze terecht in een heftige strijd met de lokale sheriff (Woody Harrelson).

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je precies welke films en series per streamingdienst te zien zijn in Nederland op dit moment.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.