Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 19 van 2022)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 19 van 2022 (9-15 mei) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 19 van 2022)

5. Sonic the Hedgehog (film, 2020) – Netflix

We zijn momenteel aan het aftellen naar de lancering van Sonic the Hedgehog 2 (2022) bij Pathé Thuis, maar de eerste film over de blauwe egel is gelukkig al bij een SVOD-dienst te streamen. Netflix voegde de film namelijk een paar weken geleden toe aan het aanbod van het video on demand-platform in Nederland. In Sonic (2020) wordt de stem van het hoofdpersonage ingesproken door Ben Schwartz en is de rol van Dr. Robotnik weggelegd voor de legendarische acteur Jim Carrey. Hij is een boosaardig genie dat de superkrachten van de snelheidsduivel wil hebben om de wereld te veroveren.

4. The Resident (serie, 5 seizoenen) – Disney+

Fan van ziekenhuisseries als New Amsterdam, Grey’s Anatomy en Chicago Med? Dan raden we je zeker aan om ook eens een kijkje te nemen bij The Resident. Alle vijf seizoenen van de hitserie, die op IMDb wordt beoordeeld met een gemiddelde score van 7,8 uit 10, zijn er namelijk momenteel te streamen. Het verhaal gaat over de laatste opleidingsjaren van een jonge arts en de rest van het personeel van het Chastain Memorial Hospital. In het ziekenhuis en hun persoonlijke leven ervaren ze allerlei mooie en vervelende gebeurtenissen en leren ze zichzelf en de buitenwereld steeds beter kennen.

3. Malignant (film, 2021) – HBO Max

James Wan, de regisseur van onder andere de The Conjuring-films, Saw, Aquaman en nog heel veel meer populaire titels, kwam in 2021 met een gloednieuwe thriller: Malignant. Madison, gespeeld door Annabelle Wallis, wordt in de film getergd door schokkende visioenen. Ze krijgt hierin afschuwelijke moorden te zien, wat al erg genoeg lijkt. Maar haar kwelling wordt nog erger als er meer waarheid in haar dromen blijkt te zitten dan ze dacht.

2. Las Chicas del Cable (serie, 5 seizoenen) – Netflix

Serieliefhebbers die houden van Spaanse titels als La Casa de Papel, Vis a Vis, White Lines, Sky Rojo en Élite zijn de afgelopen jaren door Netflix al getrakteerd op heel wat toffe programma’s. Mocht je dit lijstje graag verder willen aanvullen, dan raden we je zeker aan om Las Chicas del Cable (in het Engels bekend onder de titel Cable Girls) aan je watchlist toe te voegen. De serie speelt zich af in de jaren 20 en draait om vier telefonistes van de Spaanse telefoonmaatschappij. We ontdekken hoe zij in een revolutie omgaan met romantiek, vriendschap en de moderne werkplek.

1. Jojo Rabbit (film, 2019) – Disney+

In 2019 kwam de bekroonde schrijver en regisseur Taika Waititi (Our Flag Means Death, Boy, Thor: Ragnarok) met een gloednieuwe en veelbesproken film: Jojo Rabbit. Deze titel valt in een aantal bijzondere genres waar je niet snel van zou denken dat ze te combineren zijn: oorlog, geschiedenis, drama en… komedie. De regisseur vertelt een aangrijpend verhaal, maar verwerkt hierin zijn kenmerkende humor en satire over de Tweede Wereldoorlog. We volgen de Duitse jongen Jojo (Roman Griffin Davis), wiens wereld op zijn kop komt te staan als hij ontdekt dat zijn moeder (Scarlett Johansson) een Joods meisje (Thomasin McKenzie) verbergt op zolder. Waititi wist voor deze film een Oscar te winnen in de categorie ‘Best Adapted Screenplay’ en de film krijgt op de internationale filmdatabase een gemiddelde score van 7,9 uit 368.000 stemmen.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+