Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 18 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 18 van 2023 (1 tot 7 mei 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 18 van 2023)

5. The Bank Job (film, 2008) – HBO Max

In 1971 werd er in Londen een bankoverval gepleegd. Criminelen groeven een twaalf meter lange tunnel vanuit een winkel naar een bank en braken op de dag dat daar het beveiligingssysteem werd vervangen in. Naast miljoenen namen ze ook iets veel kostbaarders mee: een aantal pikante foto’s van leden van het Britse koningshuis. En dit kwam ze duur te staan. Dit bizarre verhaal is vertaald naar een fijne misdaadthriller met actiefilmveteraan Jason Statham in de hoofdrol. The Bank Job werd door kijkers en critici goed ontvangen en is perfect voor een luie zaterdagavond op de bank.

4. Fijn Weekend (film, 2023) – Netflix

Onlangs is de Nederlandse romcom Fijn Weekend verschenen op Netflix. We volgen een vriendengroep die na een jaar samenkomt in de Franse Bourgogne om een overleden vriend te eren, zijn as uit te strooien en herinneringen op te halen. Maar als de weduwe ineens met haar nieuwe vlam komt aanzetten, lopen de spanningen behoorlijk hoog op.

3. True Lies (serie, 1 seizoen) – Disney+

Was jij fan van de actiefilm True Lies uit 1994? Op Disney+ is onlangs de gelijknamige remake van start gegaan. Deze serie volgt hetzelfde principe als de film: Harry werkt als een eersteklas spion voor de Amerikaanse inlichtingendienst, maar zijn vrouw denkt dat hij een saaie computerconsulent is. Hun ingedutte huwelijk komt op zijn kop te staan als ze zijn dubbelleven ontdekt en ook gerekruteerd wordt door de Amerikaanse overheid. Kunnen ze met hun nieuwe samenwerking niet alleen de wereld, maar ook hun relatie redden?

2. Een Man Die Ove Heet (film, 2015) – HBO Max

Dit jaar verscheen de film A Man Called Otto met Tom Hanks op het witte doek en die werd ontzettend goed ontvangen. Toch zijn veel mensen het erover eens: de Zweedse film waar dit op gebaseerd is, is nóg mooier. Een Man Die Ove Heet is gebaseerd op de gelijknamige roman van Fredrik Backman en vertelt het verhaal van de 59-jarige Ove. Nadat zijn vrouw komt te overlijden, wordt hij steeds cynischer. Als er een nieuw gezin naast hem komt wonen, wordt zijn levensstijl echter behoorlijk op de proef gesteld.

1. Alita: Battle Angel (film, 2019) – Disney+

Alita: Battle Angel draait om Alita, een vrouwelijke cyborg die na een ongeluk gered wordt door een dokter en de kans krijgt om een nieuw leven op te bouwen. Van vroeger herinnert ze zich niks, maar ze is vastbesloten om te ontdekken welke geheimen zich allemaal schuilhouden in haar mysterieuze verleden. Deze film werd gemaakt door de legendarische regisseur James Cameron, die ook verantwoordelijk was voor Titanic én Avatar. Dat belooft dus al veel goeds.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.