Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 18 van 2022)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 18 van 2022 (2-8 mei) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 18 van 2022)

5. Over Water (serie, 2 seizoenen) – Netflix

Onze zuiderburen kunnen er wat van als het gaat om de productie van spannende series. Zo maakten de Belgen eerder al Into the Night, De Twaalf, Gevoel voor Tumor en Eigen Kweek, maar is ook Netflix’ hitserie Undercover voor het grootste deel van Vlaamse makelaardij. Voor liefhebbers van deze titels hebben we een nieuwe kijktip, want ook Over Water is het zeker waard om eens een kijkje bij de nemen. We volgen de ex-TV-ster John Beckers, een man met een bewogen verleden die door verslavingen geruïneerd is. Hij krijgt een tweede kans van zijn gezin om het goed te doen, maar krijgt te maken met demonen en verleidingen uit zijn verleden in de Antwerpse haven.

4. Parasite (film, 2019) – HBO Max

Koreaanse films en series zijn extreem snel aan het groeien in populariteit. Zo is het bijna onmogelijk dat je de laatste tijd niet in aanraking bent gekomen met Squid Game, maar ook de bovennatuurlijke thriller Hellbound doet het erg goed. Daarnaast wist Bong Joon Ho’s film Parasite (2019) tijdens de uitreikingen van de Oscars als eerste niet-Engelstalige titel ooit het gouden beeldje voor Beste Film mee naar huis te nemen (samen met nog drie andere Oscars). Hij staat met een 8,5 op IMDb dan ook bekend als de #35 best beoordeelde film aller tijden. Het verhaal draait om een ontmoeting tussen twee families met een groot verschil in klasse, waardoor een onhoudbare kettingreactie van ongelukken ontstaat.

3. Logan (film, 2017) – Disney+

In de volgorde van alle X-Men films is Logan een vreemde eend in de bijt. Het is namelijk de enige film die zich afspeelt in een jaar dat in de echte wereld nog niet is aangebroken: 2029. Logan zorgt voor de zieke Professor X in een schuilplaats bij de Mexicaans grens. Een jonge mutant gooit echter roeit in het eten wanneer hij wordt achtervolgd door donkere krachten.

2. Shameless (serie, 11 seizoenen) – HBO Max

De laatste jaren (2015, 2016, 2017, 2020) sleepte de komische dramaserie Shameless de ene na de andere Primetime Emmy in de wacht, maar in Nederland streamen was de laatste tijd niet mogelijk. Gelukkig staan alle 11 seizoenen van de serie sinds de lancering in maart 2022 op HBO Max in Nederland. Hij staat in de lijst van beste series aller tijden op plek 171 met een gemiddelde score van 8,6 uit 10. We volgen William H. Macy als Frank Gallagher, een alleenstaande vader met zes slimme, ijverige, onafhankelijke kinderen. Zij schamen zich allerminst voor wie ze zijn.

1. The Harder They Fall (film, 2021) – Netflix

Ben je ook dol op alle films en series met Idris Elba? Dan ben je zeker niet de enige. Menigeen werd fan van hem in zijn rol als Detective Chief Inspector John Luther en zijn naam werd veelvuldig genoemd in de zoektocht naar de nieuwe James Bond na Daniel Craig. Vorig jaar verscheen hij nog in een nieuwe western van Netflix, waarin hij Rufus Buck speelt. Hij is de vijand van de bandiet Nat Love (gespeeld door Jonathan Majors) en wordt vrijgelaten uit de gevangenis. Wanneer Nat dat hoort, besluit hij om zijn bende te herenigen en Rufus op te sporen om wraak te nemen.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+