Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 17 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 17 van 2023 (24 tot 30 april 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 17 van 2023)

5. The English (serie, 1 seizoen) – Disney+

The English is een gloednieuwe westernserie die je volgens kijkers en critici écht niet mag missen. Zo ging de titel er al met een aantal prijsnominaties vandoor en belonen IMDb-stemmers hem met een dikke 7,9. Een absolute aanrader dus. Het draait allemaal om Cornelia Locke (Emily Blunt), een jonge Britse vrouw die in 1890 door het wilde westen van de Verenigde Staten reist terwijl ze zoekt naar de man die haar zoon doodde. Ze zint op wraak, maar om dat te krijgen zal ze eerst een paar levensgevaarlijke obstakels moeten overwinnen.

4. Vicky Cristina Barcelona (film, 2008) – HBO Max

Scarlett Johansson, Rebecca Hall, Penélope Cruz én Javies Bardem. Als we de cast van Vicky Cristina Barcelona opsommen, begrijp je wel waarom je deze film eigenlijk niet mag overslaan. De topacteurs storten zich op een verhaal over de Amerikaanse hartsvriendinnen Cristina en Vicky, die samen naar Barcelona reizen en daar de Spaanse schilder Juan Antonio ontmoeten. Terwijl de eerste in een hartstochtelijke affaire verzeild raakt, begint de tweede over steeds meer dingen te twijfelen. En dan is er ook nog Juan Antonio’s ex-vrouw Maria Elena. Drama!

3. The Good Mothers (serie, 1 seizoen) – Disney+

True crime-fan? The Good Mothers is een gloednieuwe serie die onlangs op Disney+ verschenen is en een verbluffend, waargebeurd verhaal vertelt. Het draait om drie vrouwen die al jaren onderdrukt worden door de ‘Ndrangheta-maffia in Sicilië en er helemaal klaar mee zijn. Ze besluiten hun families los te maken van de onderwereld, maar om dat te doen moeten ze wel een van de meest gevaarlijke imperiums ter wereld trotseren. Ze slaan hiervoor de handen ineen met openbaar aanklager Anna Colace. De serie werd gemaakt door de scriptschrijver van The Last Kingdom (Stephen Butchard) en de regisseur van The Crown (Julian Jarrold), dus dat belooft veel goeds.

2. In The Heights (film, 2021) – HBO Max

In The Heights volgt verschillende personages uit de New Yorkse buurt Washington Heights die dromen van een beter leven. Deze film kijk je niet voor de diepgang, maar om even heerlijk te genieten van de sprankelende, vrolijke sfeer en de feelgood vibes. De musical waarop dit gebaseerd werd sleepte prijs na prijs in de wacht en ook de film zelf werd door kijkers en critici zeer enthousiast ontvangen. De hoofdrollen worden vertolkt door Anthony Ramos (Hamilton), Corey Hawkins (Kong: Skull Island) en Melissa Barrera (Scream).

1. Lewis Capaldi: How I’m Feeling Now (film, 2023) – Netflix

Singer-songwriter Lewis Capaldi is de laatste jaren niet uit de muziekwereld weg te denken. Met liedjes als Someone You LovedBefore You Go en Forget Me scoort hij hit na hit. Tijd voor Netflix om zijn leven in een documentaire te gieten. In Lewis Capaldi: How I’m Feeling Now leren we de Schotse zanger van een hele andere kant kennen. Netflix zelf heeft dit eerder al een van hun meest kwetsbare en authentieke documentaires ooit genoemd.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.