Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 16 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 16 van 2023 (17 tot 23 april 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 16 van 2023)

5. Triple Frontier (film, 2019) – Netflix

Netflix-film Triple Frontier is er zo eentje die alleen door de waanzinnige cast al een plaatsje op je kijklijst verdient. Je kijkt hem namelijk niet alleen voor The Last Of Us-acteur Pedro Pascal, maar ook voor Oscar Isaac, Ben Affleck, Charlie Hunnam én Adria Arjona. Natuurlijk heeft de film daarnaast ook nog genoeg te bieden. Het vertelt een bloedstollend verhaal vol spetterende actiescènes over vijf vrienden en voormalige soldaten van de special forces die zich herenigen om een Zuid-Amerikaanse drugsbaron neer te halen.

4. Tiny Beautiful Things (serie, 1 seizoen) – Disney+

De verslavende serie Tiny Beautiful Things draait om Clare Pierce (Kathryn Hahn), een vrouw die haar hele leven voor haar ogen uiteen ziet vallen. Haar huwelijk is op de klippen gelopen, haar dochter negeert haar en ook haar schrijverscarrière is in de slop geraakt. Als een oud-collega vraagt of zij zijn adviescolumn niet over kan nemen, ziet ze het dan ook helemaal niet zitten. Want wie is zij nou eigenlijk om andere mensen te adviseren? Na verloop van tijd blijkt dat echter nét datgene te zijn wat ze nodig heeft. De serie is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Cheryl Strayed.

3. Mummies (film, 2023) – HBO Max

Fan van animatiefilms? Dan hebben we een leuke kijktip voor je: Mummies op HBO Max. We zien hierin hoe drie mummies uit het oude Egypte in het hedendaagse Londen belanden. Ze moeten op zoek naar een oude ring die is gestolen door archeoloog Lord Carnaby. Kunnen ze hem niet vinden, dan kunnen ze niet terug naar hun huis. Volgens de filmdistributeur is dit een “doldwaze en hilarische reis vol humor en avontuur”, dus dat belooft veel goeds!

2. Bad Times At The El Royale (film, 2018) – Disney+

Nóg zo’n film met een fenomenale cast. Bad Times At The El Royale is een bloedstollende thriller die het podium biedt aan onder meer Chris Hemsworth, Dakota Johnson, Jeff Bridges en Jon Hamm. Het is het begin van de jaren 70. Zeven vreemdelingen checken in bij het El Royale Hotel, dat op één enkele receptionist na verlaten is. Tijdens één noodlottige nacht leren we dat iedereen een geheim met zich meedraagt… en dat zeker niet iedereen zo onschuldig is als ze lijken.

1. The Leftovers (serie, 3 seizoen) – HBO Max

De laatste kijktip die we voor je hebben is het mysterieuze The Leftovers. Deze serie komt van de makers van het legendarische Lost, dus dan weet je een beetje wat je kan verwachten. Het neemt ons mee naar een wereld waarin twee procent van de bevolking ineens verdwenen is. Na deze mysterieuze gebeurtenis probeert iedereen de draad weer op te pakken, maar dat gaat zo gemakkelijk nog niet. Hoewel recensenten en critici lyrisch waren over de drie seizoenen, hebben kijkers de serie nog niet massaal weten te vinden. En daar moet wat ons betreft verandering in komen.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.