Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 15 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 15 van 2023 (10 tot 16 april 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 15 van 2023)

5. The School for Good and Evil (film, 2022) – Netflix

Zou jij naar een school willen die je opleidt tot sprookjesfiguur? Beste vrienden Sophie en Agatha wel. Die eerste wil prinses worden, die tweede heks. Helaas vindt er verwarring plaats en komt Sophie op The School for Evil terecht, terwijl Agatha het op The School for Good mag proberen. Door deze verwisseling beginnen er scheurtjes te ontstaan in de vriendschap tussen de twee. Deze fantasyfilm is al een tijdje op Netflix te vinden en is nog steeds een echte aanrader. Je kijkt hem niet alleen voor de topacteurs (Oscarwinnaressen Michelle Yeoh en Charlize Theron spelen hoofdrollen), maar ook voor de prachtige setting en kostuums.

4. Up Here (serie, 1 seizoen) – Disney+

Up Here gooide er achter de schermen zoveel kwalitatief geweld tegenaan dat dit alleen maar een succes kon worden. De stage director van Hamilton, de Oscarwinnende componisten van liedjes uit Coco en Frozen én de scriptschrijver van Tick, Tick… BOOM! mochten de krachten namelijk bundelen en dat levert een heerlijke muzikale serie op. Het draait om Lindsay en Miguel, die in het New York van 1999 verliefd op elkaar worden. Ze moeten echter eerst tegen de stemmetjes in hun hoofd ingaan voordat ze écht samen kunnen zijn.

3. Luizenmoeder (film, 2021) – HBO Max

Hallo allemaal! Ook HBO Max-abonnees kunnen sinds kort genieten van Luizenmoeder – De Film. In 2021 werd de geprezen serie, die meerdere miljoenen kijkers per aflevering trok en een nominatie voor de Gouden Televizier-Ring in de wacht wist te slepen, met deze hilarische film naar het witte doek gebracht. Ilse Warringa, Jennifer Hoffman, Bianca Krijgsman en vele anderen mochten weer in hun vertrouwde rol kruipen. Het draait om Juf Ank, die na het overlijden van Anton de taak van schooldirecteur op zich neemt, terwijl Corona zijn tol eist en de ouders steeds veeleisender worden.

2. Soul (film, 2020) – Disney+

Wat ons betreft is iedere Pixar-film een aanrader, maar Soul is dat zeker. Deze film bemachtigde een Golden Globe voor Beste Animatiefilm en dat is niet zomaar. Het vertelt het verhaal van Joe Gardner (een stemrol van Jamie Foxx), die als muziekdocent op een middelbare school werkt. Eigenlijk ambieert hij een carrière als jazzmuzikant, maar stiekem heeft hij die droom al een beetje opgegeven. Na een ongeluk komt hij terecht in het ‘hiervoormaals’, waar hij de kans krijgt om zijn leven op aarde te overdenken. Prachtig en hartverwarmend!

1. Girls (serie, 6 seizoenen) – HBO Max

Heb je de HBO-serie Girls nog niet gezien, dan weten we wat je de komende tijd te doen staat. De zes seizoenen tellende komedie werd overladen met prijzen, waaronder een Emmy Award, een Golden Globe en een BAFTA, en was het opstapje voor vele grote acteurs, denk bijvoorbeeld aan Adam Driver en Allison Williams. Het draait om vier vriendinnen van in de twintig die in New York wonen en proberen hun draai in het leven te vinden.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.