Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 14 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 14 van 2023 (3 tot 9 april 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 14 van 2023)

5. Amsterdam (film, 2022) – Disney+

Amsterdam | Official Trailer | 20th Century Studios

Amsterdam is alleen al om de verbluffende sterrencast een absolute aanrader. Een film met Margot Robbie, Christian Bale, John David Washington, Rami Malek, Anya Taylor-Joy, Chris Rock én Robert de Niro kan ook eigenlijk niet tegenvallen. Het verhaal draait om drie atypische vrienden in de jaren 30 van de vorige eeuw. Samen vertrekken ze naar Nederland, waar ze getuige zijn van een moord. Langzaam ontvouwt zich voor hun ogen een van de meest schokkende en geheime complotten in de Amerikaanse geschiedenis.

4. Rain Dogs (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Rain Dogs | NEW trailer - BBC

Rain Dogs is een Britse serie die op een komische manier aandacht vraagt voor sociale ongelijkheid en het leven onder de armoedegrens. We volgen de alleenstaande moeder Costello Jones, haar dochter Iris en haar beste vriend Florian Selby. In vier korte afleveringen, waardoor je zó door de serie heen bent, toont Rain Dogs in een rap tempo hoe het dysfunctionele trio door het leven beweegt. Interessant en belangrijk.

3. Kindred (serie, 1 seizoen) – Disney+

Kindred | Official Trailer | FX

Sinds kort kun je op Disney+ de miniserie Kindred bingewatchen, naar de gelijknamige bestseller van Octavia E. Butler. We volgen Dana, een jonge zwarte vrouw die als scenarioschrijfster werkt en door een onverwachte gebeurtenis terechtkomt op… een 19e-eeuwse plantage. Terwijl ze heen en weer geslingerd wordt tussen het heden en het verleden, ontdekt ze de geheimen die haar familie al eeuwenlang teisteren.

2. The Cabin in the Woods (film, 2011) – HBO Max

Cabin in the Woods (2012 Movie) - Official Trailer - Chris Hemsworth & Jesse Williams

In eerste instantie lijkt The Cabin in the Woods de zoveelste clichérijke horrorfilm te zijn. Vijf archetypische studenten (denk: de nerd, de leeghoofdige sporter, de braverik) gaan samen naar een afgelegen huisje in het bos. Op weg daarnaartoe worden ze nog even gewaarschuwd door een onbekende griezel, maar daar laten ze zich natuurlijk niet door tegenhouden. Om vervolgens één voor één afgeslacht te worden. Saai? Helemaal niet, want halverwege blijkt dat niets is wat het lijkt en dat maakt dit nou juist een van de leukere horrorfilms die er is.

1. Zee van Tijd (film, 2022) – Netflix

Zee van Tijd trailer (openingsfilm Nederlands Film Festival 2022) | Nu verkrijgbaar op VOD

Netflix heeft onlangs de aangrijpende Nederlandse film Zee van Tijd toegevoegd. Het is de jaren 80 en Lucas en Johanna maken samen met hun zoontje Kai een zeiltocht over de Atlantische Oceaan. Alles lijkt voorspoedig te gaan, totdat Kai in het water terechtkomt en niet meer te vinden is. Verscheurd door het ongeluk nemen de twee afstand van elkaar, om veertig jaar later een nieuwe ontmoeting te plannen. Maar kan hun liefde nog een tweede kans krijgen? Intense dramafilm met een leuke rol voor vader en zoon Reinout en Gijs Scholten van Aschat, die samen de jongere en oudere versie van Lucas spelen.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.