Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 13 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 13 van 2023 (27 maart tot 2 april 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 13 van 2023)

5. Midway (film, 2019) – HBO Max

Midway (2019 Movie) Teaser Trailer — Ed Skrein, Patrick Wilson, Nick Jonas

Midway combineert een topcast met bizarre special effects en bloedstollende actiescènes, waardoor dit een oorlogsfilm oplevert die je zeker gezien moet hebben. Het is 1941, vlak na de aanval op Pearl Harbor. De strijd verschuift zich naar het strategische eilandje Midway in de Stille Oceaan, waar de Amerikanen flink in de minderheid zijn maar met hun slimme tactiek toch de Japanse vloot tot zinken weten te brengen.

4. Ramses (serie, 1 seizoen) – Disney+

RAMSES (TV serie) trailer

De kans dat je de naam Ramses Shaffy niet kent, is heel klein. Deze volkszanger, bekend van liedjes als Laat me en Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder, leefde een groots en meeslepend leven. Tegelijkertijd werd hij geteisterd door een hartverscheurende eenzaamheid. Hoe dit allemaal ging zien we in de vierdelige miniserie Ramses, die zich afspeelt tussen 1959 en 1978. Maarten Heijmans kroop hiervoor in de huid van Ramses en wist daarmee onder meer een Gouden Kalf en een Emmy Award in de wacht te slepen.

3. Don’t Let Go (film, 2019) – Netflix

DON'T LET GO Trailer (2019) Thriller Movie

Op Netflix vind je sinds kort de bloedstollende thriller Don’t Let Go, met Euphoria-ster Storm Reid in een van de hoofdrollen. De familie van Jack wordt vermoord, dus hij kan zijn oren niet geloven als hij zijn nichtje ineens aan de telefoon heeft. Lukt het hem om, tussen de grenzen van de tijd reizend, de moord te voorkomen en haar te redden? Deze film laat je gegarandeerd van het begin tot het eind op het puntje van je stoel zitten.

2. 127 Hours (film, 2010) – Disney+

127 HOURS - Full Length Official Trailer HD

127 Hours is gebaseerd op het verhaal van Aron Ralston. In 2003 kwam hij vast te zitten onder een rotsblok in een verlaten berglandschap, waar hij 127 uur moest zien te overleven. Dit deed hij onder meer door zijn eigen urine te drinken. Ook de manier waarop hij uiteindelijk wist te ontkomen is gruwelijk, maar dat zullen we nu nog niet verklappen. Kijk deze film trouwens niet als je last hebt van claustrofobie, want door het geweldige acteerwerk van James Franco en de manier van filmen voelt het allemaal levensecht aan. Dat vond ook Ralston zelf, die deze film prees om zijn realisme.

1. Pretty Little Liars: Original Sin (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Pretty Little Liars: Original Sin | Official Trailer | Max

Pretty Little Liars-fan, maar heb je de nieuwste spin-off nog niet gezien? Zet deze dan zeker op je lijst. Pretty Little Liars: Original Sin wordt door veel liefhebbers van de originele serie geprezen om het intrigerende verhaal, het goede acteerwerk en de nagelbijtende spanning. Een nieuw groepje Little Liars wordt in het eerste seizoen geteisterd door een onbekende aanvaller. Zij zullen niet alleen moeten boeten voor de geheime zonden van hun ouders, maar ook voor wat ze zelf gedaan hebben…

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.