Deze 5 verborgen parels op Netflix, Disney+ en SkyShowtime moet je zien (week 12 van 2024)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, Disney+ en SkyShowtime heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, Disney+ en SkyShowtime in week 12 van 2024 (18 tot 24 maart 2024) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, Disney+ en SkyShowtime (week 12 van 2024)

5. The Woman in the Wall (serie, 1 seizoen) – SkyShowtime

Op een dag wordt de Ierse Lorna Brady wakker. Wat ze in haar huis aantreft, geeft haar de schrik van haar leven: het is een dode vrouw. Lorna heeft geen idee wie het is of waarom ze in haar huis is, maar al snel blijken ze wel connecties te hebben met elkaar. Ondertussen wordt er ook een priester gedood. Detective Colman Akande wordt op de zaak gezet en komt bij Lorna terecht. Deze mysterieuze serie is te zien op SkyShowtime en is volgens veel kijkers een echte aanrader.

4. Humans (serie, 3 seizoenen) – Disney+

Humans neemt ons mee naar een wereld waarin ‘Synths’ aan de orde van de dag zijn. Dit zijn zeer realistische menselijke robots die door families ingezet worden om de werklast te verminderen. Het blijkt alleen nog niet zo makkelijk om samen te leven met een Synth. Deze serie met Gemma Chan krijgt een 7,9 van IMDb-stemmers.

3. Heartbreak High (serie, 1 seizoen) – Netflix

Herinner je je Heartbreak High nog? Deze serie was in de jaren 90 ontzettend populair. Als je zin hebt een modernere versie dan kun je nu op Netflix terecht, want zij lanceerden in 2022 een reboot. De Australische serie volgt het verhaal van Amerie, een tiener die op een dag een lijst naar buiten brengt met alle (geheime) relaties van haar klasgenoten. Haar hele reputatie wordt verwoest en ineens is ze een outcast. Er is trouwens goed nieuws: het tweede seizoen komt er in april aan.

2. Monte Carlo (film, 2011) – Disney+

Grace is samen met haar vervelende zus en beste vriendin op vakantie naar Parijs. Het valt echter allemaal tegen: het hotel is oud, de tour is stom en tot overmaat van ramp begint het ook nog eens te regenen. Als ze gaan schuilen in een luxe hotel, wordt Grace verward met een rijke Britse erfgename. Voordat ze hier tegenin kan gaan, zit ze al op het vliegtuig naar Monte Carlo.

1. Asteroid City (film, 2023) – SkyShowtime

Na The Grand Budapest Hotel en The French Dispatch maakte de gerenommeerde filmmaker Wes Anderson de film Asteroid City. Deze komedie, in zijn welbekende stijl en zoals altijd met een aftiteling vol bekende acteurs, neemt ons mee naar een fictief plaatsje in de Amerikaanse woestijn, Asteroid City. Hier wordt een conventie voor jonge Stargazers en Space Cadets verstoord door wereldschokkende gebeurtenissen.

Alle films en series die op Netflix, Disney+ en SkyShowtime verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op SkyShowtime per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je precies welke films en series per streamingdienst te zien zijn in Nederland op dit moment.


Synopsissen: Netflix, SkyShowtime, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.