Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 12 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 12 van 2023 (20 tot 26 maart 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 12 van 2023)

5. La legge di Lidia Poët (serie, 1 seizoen) – Netflix

The Law According to Lidia Poët | Official Trailer | Netflix

Fans van Bridgerton en Sisi werden in 2023 getrakteerd op een gloednieuw kostuumdrama, en wat voor één! La legge di Lidia Poët (in het Engels: The Law According to Lidia Poët) is volgens kijkers en critici een echte must-see en de serie wordt zelfs beloond met een verbluffende score van 100% op de Average Tomatometer van Rotten Tomatoes. De Italiaanse serie neemt ons mee naar het Turijn van 1800. Lidia Poët mag haar beroep als advocaat niet uitoefenen, enkel en alleen omdat ze een vrouw is. Vastberaden om zich niet weg te laten zetten besluit ze alles op alles te zetten om dit vonnis ongedaan te maken.

4. The Banshees of Inisherin (film, 2022) – Disney+

THE BANSHEES OF INISHERIN | Official Trailer | Searchlight Pictures

Het leek er even op dat The Banshees of Inisherin er tijdens de 95ste Oscaruitreiking met acht beeldjes vandoor zou gaan, maar helaas viel de film net buiten de prijzenboot. Dat betekent natuurlijk niet dat het niet alsnog een ontzettende aanrader is. De dramafilm met Colin Farrell (The Batman) en Brendan Gleeson (Harry Potter-reeks) draait om beste vrienden Pádraic en Colm. Die laatste besluit ineens dat hij klaar is met de vriendschap; Pádraic mag niet meer tegen hem praten en als hij dat wél doet snijdt hij één van zijn eigen vingers eraf. Pádraic doet er alles aan om te ontdekken wat er achter dit eigenaardige dreigement schuilt.

3. The Rehearsal (serie, 1 seizoen) – HBO Max

The Rehearsal | Official Trailer | HBO

The Rehearsal is een bizarre documentaire en een hilarische komedie in één. Komiek en acteur Nathan Fielder geeft met deze serie antwoord op de vraag: wat als je je eigen leven zou kunnen repeteren? Bestaat er echt zoiets als de kunst van het oefenen? Iedere aflevering schuift er iemand anders aan die ergens tegen opziet: een belangrijk gesprek of een spannende confrontatie. En dan oefenen maar! Met behulp van acteurs en minutieus samengestelde decors wordt iedere mogelijke situatie behandeld. Dit levert een onwijs interessant sociaal experiment op.

2. The Stranger (serie, 1 seizoen) – Netflix

The Stranger | Official Trailer | Netflix

Als je een Harlan Coben-boek gaat lezen, weet je wat je kan verwachten: mysterieuze vermissingen, gruwelijke moorden en onvoorspelbare plottwists. Al deze ingrediënten zijn natuurlijk ook te vinden in de series die op zijn boeken gebaseerd zijn, en dat zijn er nogal wat! Alleen op Netflix vind je er al zeven. Eentje daarvan is The Stranger, gebaseerd op het boek De Vreemde van Coben. Adam Price staat centraal. Hij is de gelukkig getrouwde vader van twee kinderen wiens leven op zijn kop staat als een vreemdeling hem een geheim over zijn vrouw vertelt.

1. Boston Strangler (film, 2023) – Disney+

Boston Strangler | Official Trailer | Hulu

Tot slot nog een kijktip voor true crime-fans: Boston Strangler op Disney+. Deze film is pas sinds kort te zien en mag je echt niet missen. Het draait om Loretta McLaughlin (Keira Knightley), die in de jaren zestig als nieuwsverslaggever bij een krant werkt. Boston, de stad waarin ze woont, is in de ban van een gruwelijke seriemoordenaar. Ondanks dat ze wordt tegengewerkt door het hardnekkige seksisme in die tijd gaat ze samen met haar collega op zoek naar de identiteit van de ‘Boston Strangler’—met gevaar voor eigen leven.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.