Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 11 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 11 van 2023 (13 tot 19 maart 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 11 van 2023)

5. Years and Years (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Years and Years: Trailer - BBC

In Years & Years kruipt Oscarwinnares Emma Thompson in de huid van de populistische minister-president van Groot-Brittannië. Het jaar is 2029 en met haar aan de macht schuift de democratie steeds een stukje verder op naar een dictatuur. Omdat wij als kijkers echter een doodgewone familie uit Manchester volgen, richt de serie zich niet perse op de grote problemen als rechtsextremisme en klimaatverandering als wel op hoe de toekomst voor échte mensen zou kunnen zijn. Interessant! De serie komt van de hand van de maker van Doctor Who en is nú te streamen op HBO Max.

4. Lucia de B. (film, 2014) – Disney+

Lucia de B. Trailer

Lucia de Berk is een eigenzinnige verpleegster die voor de zoveelste keer bij een onverklaarbaar sterfgeval betrokken raakt. Deze keer overlijdt een baby van slechts een paar maanden oud en Lucia móét het wel gedaan hebben. Ze wordt veroordeeld tot levenslang, maar zelf blijft ze volhouden dat ze onschuldig is. Judith, een assistente van de openbaar aanklager, twijfelt ook en gaat op onderzoek uit. Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en toont een fascinerende reconstructie van de rechtszaak die uiteindelijk wel zeven jaar duurde.

3. Birds of Prey (film, 2020) – HBO Max

BIRDS OF PREY - Official Trailer 1

Sinds kort kijk je op HBO Max naar Birds of Prey, voluit Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn. Harley Quinn, een personage van Margot Robbie dat we in Suicide Squad uit 2016 leerden kennen, staat in deze komische actiefilm centraal. Als zij de Joker verlaat, wordt ze een doelwit. Ze sluit zich aan bij een team van vrouwelijke superhelden om de strijd aan te binden met een misdaadbaas.

2. UnPrisoned (serie, 1 seizoen) – Disney+

UnPrisoned | Official Trailer | Hulu

Emmy Award-winnares Kerry Washington (Scandal) is in UnPrisoned Paige Alexander. Zij heeft haar handen vol aan haar tienerzoon en het wankele evenwicht met haar drukke baan als therapeute als hij vader (Delroy Lindo, Malcolm X) ineens op de stoep staat. Zeventien jaar lang heeft hij in de gevangenis gezeten maar nu is hij weer op vrije voeten en heeft hij één doel: de band met zijn dochter en kleinzoon herstellen. Daarom staat hij erop bij Paige in te trekken—en dat levert een hoop hilarische en ongemakkelijke situaties op.

1. Red Rose (serie, 1 seizoen) – Netflix

"It's Not Just Your Battery That Could Die" | Red Rose: Exclusive Trailer | BBC Three

De makers van The Haunting of Bly Manor waren een aantal weken geleden terug op Netflix voor een gloednieuwe horrorserie: Red Rose. Het is de zomervakantie na het eindexamen als een aantal tieners zonder nadenken een app downloaden. Maar zoals we al eens in de horrorfilm Countdown gezien hebben, is dit natuurlijk niet zonder gevaar. De app blijkt namelijk een bovennatuurlijke entiteit te verschuilen die wel zin heeft om een spelletje met de jongeren te spelen—met dodelijke gevolgen.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.