Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 10 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 10 van 2023 (6 tot 12 maart 2023) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 10 van 2023)

5. Fall (film, 2022) – Netflix

Fall (2022 Movie) Official Trailer - Grace Caroline Currey, Virginia Gardner

Van Fall krijg je gegarandeerd klamme handjes. De thriller volgt twee vriendinnen die besluiten een van de hoogste radiotorens van Amerika te beklimmen. Als het op 600 meter hoogte misgaat en er een trap sneuvelt, zitten ze vast. Bovenaan hebben ze geen eten, geen bereik en geen enkele mogelijkheid om weer naar beneden te klimmen. Zullen ze hier ooit nog vanaf komen? De film is een echte aanrader en dat vindt zelfs horrorkoning Stephen King. Hij liet via Twitter weten dat hij het verhaal zelf had willen schrijven. Dat belooft dus veel goeds!

4. The Girl Before (serie, 1 seizoen) – HBO Max

The Girl Before I Trailer I HBO Max

Jane betrekt een ultra-minimalistisch huis waar ze mag verblijven op één voorwaarde: ze moet zich houden aan de strenge eisen die door de architect zijn opgesteld. Terwijl ze het gevoel krijgt dat ze door het huis veranderd wordt, ontdekt ze iets over de vorige bewoonster. Langzaam begint ze zich af te vragen of haar hetzelfde lot te wachten staat. The Girl Before werd geregisseerd door Lisa Brühlmann (Killing Eve).

3. Just Beyond (serie, 1 seizoen) – Disney+

Just Beyond | Official Trailer | Disney+

Was jij vroeger fan van de griezelige boeken van R.L. Stine? Dan mag je Just Beyond op Disney+ niet missen. Deze serie bestaat uit acht afleveringen die verschillende verhalen vertellen uit de graphic novels van de griezelschrijver. Net als bijvoorbeeld Black Mirror en American Horror Story is dit dus een anthologieserie en genieten we iedere aflevering van een nieuw verhaal en een kakelverse cast. Het eerste verhaal draait om Veronica (Mckenna Grace, The Handmaid’s Tale), een activistisch meisje dat naar een school voor moeilijk opvoedbare kinderen gestuurd wordt. Hier worden een aantal duistere geheimen verborgen.

2. House Party (film, 2023) – HBO Max

House Party | Officiële trailer | 12 januari in de bioscoop

Damon (Tosin Cole) en Kevin (Jacob Latimore) willen het liefst club-promotors worden, maar moeten het nu doen met een baantje bij een schoonmaakbedrijf. Als ze ook daar ontslagen worden, weten ze het even niet meer. De beste optie om toch wat geld te verdienen lijkt het geven van een grandioos feest in het peperdure huis waar ze hun laatste schoonmaakklus uitvoerden—toevallig de woning van basketballegende LeBron James, maar die is toch niet thuis. Wat kan er eigenlijk misgaan? House Party is een feest van herkenning voor iedereen die thuis is in de Amerikaanse rapcultuur of het basketbalwereldje.

1. We Have A Ghost (film, 2023) – Netflix

We Have a Ghost | Official Trailer | Netflix

De man achter Happy Death Day en Freaky was in 2023 terug met de Netflix-film We Have A Ghost. Hierin vindt de familie van Kevin een geest in hun huis: Ernest. Als ze hem filmen verandert hij onbedoeld in een internetsensatie, wat ervoor zorgt dat het steeds lastiger wordt om zijn geheime verleden en doodsoorzaak te achterhalen. De horrorkomedie heeft een aantal grote namen in de hoofdrollen, waaronder David Harbour (Stranger Things), Anthony Mackie (Avengers: Endgame) en Tig Notaro (Army of the Dead).

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.