Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 1 van 2024)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 1 van 2024 (1 tot 7 januari 2024) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 1 van 2024)

5. Indiana Jones and the Dial of Destiny (film, 2023) – Disney+

Onze favoriete avonturier komt terecht in een nieuw avontuur in Indiana Jones and the Dial of Destiny. Na vijftien jaar wachten keert Harrison Ford hiermee voor de laatste keer terug naar zijn welbekende rol. Het verhaal draait om het apparaat van Antikythera, waarmee je gaten in de tijd kan voorspellen en detecteren. Indiana’s peetdochter Helena is hiernaar op zoek, maar ook naiz Jürgen Voller zit erachteraan. Als het mechanisme in zijn handen valt, kan dat weleens verstrekkende gevolgen hebben.

4. The Deuce (serie, 3 seizoenen) – HBO Max

Kijkers tippen de veelgeprezen serie The Deuce op HBO Max, die van IMDb-stemmers maar liefst een 8,1 krijgt. Het draait de legalisering en opkomst van de porno-industrie in het New York van de jaren 70 en 80. Tweelingsbroers Vincent en Frankie Martino speelden hier een grote rol in. De serie heeft hoofdrollen voor topacteurs als James Franco en Maggie Gyllenhaal.

3. Who Is Erin Carter? (serie, 1 seizoen) – Netflix

De Britse Erin Carter heeft een prima leven. Ze heeft een leuke man, geniet van haar werk als invaller op een Spaanse school en woont in het prachtige Barcelona. Maar dan loopt ze op een dag door de supermarkt en vindt daar een gewapende overval plaats. Ze rekent eigenhandig af met de overvallers en komt op de radar te staan van mensen waar je geen ruzie mee wil hebben… Who Is Erin Carter? is een fijne Netflix-serie van de makers van The Crown. En met zeven afleveringen heb je hem zó gebinged.

2. Nowhere Special (film, 2021) – HBO Max

John voedt in zijn eentje zijn 4-jarige zoon op. De moeder van zijn kind heeft hem kort na de bevalling verlaten. Als hij ontdekt dat hij nog maar een paar maanden te leven heeft, gaat hij op zoek naar de perfecte familie om zijn zoontje bij achter te laten.

1. Kingsman: The Secret Service (film, 2015) – Disney+

Kingsman: The Secret Service combineert actie en komedie op een perfecte manier. Kijkers zijn er dan ook erg over te spreken en beoordelen hem met een 7,7 op IMDb. Het draait om de jonge Eggsy, die na een vechtpartij in contact komt met Harry Hart. Harry werkt bij een geheime organisatie en wil Eggsy opleiden tot geheim agent. Maar hij moet gelijk aan de bak, want er is een IT-genie dat de wereld wil verwoesten. Deze leuke film heeft hoofdrollen voor topacteurs Colin Firth, Taron Egerton en Samuel L. Jackson. Ook het tweede deel én de prequel vind je op Disney+.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je precies welke films en series per streamingdienst te zien zijn in Nederland op dit moment.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.