Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 1 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 1 van 2023 (2 tot 8 januari) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 1 van 2023)

5. Lady Chatterley’s Lover (film, 2022) – Netflix

Lady Chatterley's Lover | Official Trailer | Netflix

Onlangs is op Netflix het gloednieuwe kostuumdrama Lady Chatterley’s Lover verschenen. Emma Corrin, die je misschien wel zal herkennen van haar rol als prinses Diana in The Crown, kruipt in de huid van Connie. Als zij met Sir Clifford Chatterley trouwt en de titel Lady Chatterley aanneemt lijkt er een rijk en bevoorrecht leven voor haar in het verschiet te liggen, maar een affaire met een medewerker van het landgoed zou weleens roet in het eten kunnen gooien.

4. Barbarian (film, 2022) – Disney+

BARBARIAN | Official Trailer | In Theaters September 9

Recensenten noemden het “de beste horrorfilm van 2022”, anderen vonden het “de engste film van het jaar”. We hebben het dan natuurlijk over Barbarian. In deze film komt een jonge vrouw in het holst van de nacht aan bij een Airbnb om daar te ontdekken dat het huisje dubbel geboekt is. Ineens moet ze haar slaapplaats met een wildvreemde man delen. De hoofdrollen worden gespeeld door Georgina Campbell (Black Mirror), Bill Skarsgård (clown Pennywise in de It-reeks) en Justin Long (Die Hard 4.0).

3. The Last Movie Stars (serie, 1 seizoen) – HBO Max

The Last Movie Stars - Documentary Trailer | HBO Max

Acteur en filmmaker Ethan Hawke is in 2020 aan de slag gegaan met een documentaire over het leven van steracteur Paul Newman en zijn vrouw, Oscarwinnares Joanne Woodward. Met behulp van onder mee George Clooney, Laura Linney en Oscar Isaac wordt in de serie The Last Movie Stars het bewogen leven van de twee gereconstrueerd. De docureeks ontvangt lovende kritieken en valt ook bij kijkers in de smaak; zij geven hem gemiddeld een 8,1 op IMDb.

2. National Treasure: Edge of History (serie, 1 seizoen) – Disney+

National Treasure: Edge Of History | Official Trailer | Disney+

Sinds kort is er op Disney+ een nieuwe serie te vinden voor de fans van National Treasure en National Treasure: Books of Secret. In National Treasure: Edge of History volgen we het verhaal van Jess, die op zoek gaat naar haar familiegeschiedenis en tegelijkertijd probeert de grootste schat ter wereld te vinden. Er wordt inmiddels trouwens ook al gesproken over een derde film in de reeks, maar daar zullen we nog wel eventjes geduld voor moeten hebben.

1. Every Day (film, 2018) – HBO Max

Every Day Trailer #1 (2018) | Movieclips Indie

Every Day is een romantische film die sinds kort op HBO Max te vinden is. Als het vriendje van de zestienjarige Rhiannon op een dag verward op school aankomt, merkt ze algauw dat ze te maken heeft met een rondreizende ziel. ‘A’ wordt iedere dag in een ander lichaam wakker. Niet de handigste persoon om verliefd op te worden dus, maar dat wordt Rhiannon toch. Kunnen ze elkaar iedere dag weer vinden en een manier vinden om toch samen te zijn?

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.