Deze 5 verborgen parels op Amazon Prime Video mag je niet missen

Er worden iedere week zo veel films en series online gezet door de streamingdiensten, dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Ook Amazon Prime Video voegt wekelijks een hoop nieuwe titels toe aan het aanbod. Het zou best kunnen dat de grootste aanraders daarom helaas van je radar zijn verdwenen. In dit artikel zetten wij 5 verborgen parels op Amazon Prime Video op een rijtje gezet die je in ieder geval zeker niet mag missen.

→ Meld je nu aan bij Amazon Prime Video en kijk 30 dagen gratis naar alle films en series op de streamingdienst ✅

5x Verborgen parels: films en series op Prime Video die je moet zien

In dit artikel vind je een overzicht van vijf verborgen parels op Amazon Prime Video. Het zijn niet de allergrootste kijkcijferkanonnen van de streamingdienst, maar ze zijn het zeker waard om eens te bekijken. Om je kennis te laten maken met de nieuwe films en series hebben we een trailer en een korte synopsis toegevoegd. Veel kijkplezier!

5. The Voyeurs (film, 2021)

Sydney Sweeney ken je misschien van haar meest recente rol in de romcom Anyone But You, of van topseries als Euphoria en The White Lotus. Maar wist je dat ze in 2021 ook schitterde in de thriller The Voyeurs? Samen met Justice Smith (Jurassic World: Fallen Kingdom), Ben Hardy (Bohemian Rhapsody) en Natasha Liu Bordizzo (Ahsoka) zet ze een verhaal neer dat je continu op het puntje van je stoel houdt. Het draait om een jong stel dat geïntrigeerd raakt door de overburen, die ze vanuit hun raam—met een verrekijker—perfect kunnen zien. Wat begint als een onschuldig grapje, verandert in een ongezonde obsessie… met verstrekkende gevolgen.

4. Marie Antoinette (serie, 1 seizoen)

Dol op kostuumdrama’s? Dan mag je Marie Antoinette zeker niet missen. Uiteraard kijken we mee met het leven van de titulaire heldin, keizerin Marie Antoinette. Op haar veertiende wordt ze uitgehuwelijkt aan de kroonprins van Frankrijk, Louis XVI. In Versailles wordt ze als een buitenstaander behandeld. Gelukkig is Marie Antoinette niet op haar mondje gevallen en rebelleert ze er lekker op los. De serie is volgens veel kijkers een echte aanrader; 97% van de Rotten Tomatoes-stemmers vindt dat je hem moet zien.

3. Till (film, 2022)

Till neemt ons mee naar het Mississippi van 1955, waar de veertienjarige Afro-Amerikaanse Emmett Till na een onschuldig incident op brute wijze gedood wordt. Emmetts moeder laat het er niet bij zitten en besluit op zoek te gaan naar gerechtigheid. Zo houdt ze de kist tijdens de rouwdienst open, zodat iedereen kan zien door hoeveel geweld haar zoon om het leven gekomen is. Haar strijd markeert het begin van de Burgerrechtenbeweging. Het verhaal van deze film is waargebeurd en daardoor maakt het volgens kijkers extra veel indruk.

2. Dead Ringers (serie, 1 seizoen)

De tweeling Elliot en Beverly Mantle deelt alles met elkaar, van hun vriendjes tot hun drugs. Ook hebben ze een gezamenlijke passie: zorgen dat de gezondheidszorg voor vrouwen meer op de voorgrond geplaatst wordt, zelfs als ze daarvoor behoorlijk onethische keuzes moeten maken. En dit levert een aantal bizarre taferelen op. Oscarwinnares Rachel Weisz (The Constant Gardener) kroop voor Dead Ringers in een dubbele hoofdrol en dat doet ze erg goed volgens kijkers en critici. Het levert een huiveringwekkende serie op.

1. Good Luck To You, Leo Grande (film, 2022)

Emma Thompson is Nancy Stokes in Good Luck To You, Leo Grande. Zij is een vrouw van in de zestig, pas weduwe, die haar leven totaal niet op orde heeft. Maar het allerbelangrijkste is dat ze in bed nog nooit bevredigd is. Ze besluit een jonge sekswerker in te huren en samen met hem een bucketlist af te werken. Tijdens hun sessies in een hotelkamer geven ze zich letterlijk en figuurlijk bloot.

Films en series die op Prime Video verschijnen per week en maand

Als je al deze verborgen parels hebt gezien, kun je door met de rest van de bibliotheek van Amazon Prime Video. De streamingdienst voegt iedere week een aantal nieuwe films en series toe, waardoor je nooit echt uitgekeken bent.

Benieuwd welke releases er op de planning staan? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Prime Video per maand. Verder houden we je natuurlijk ook altijd op de hoogte via je mail en delen we de laatste nieuwtjes op onze social media-kanalen.


Synopsissen: Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.