Deze 10 films en series over vechtsporten moet je gezien hebben

Of je nou graag kijkt naar karate of judo, boksen of jiujitsu: vechtsporten worden steeds populairder. Nu ook de uitzendrechten van de MMA-wedstrijden van de UFC zijn gekocht door discovery+, lijken films en series over deze sporten ook steeds meer in trek te raken. In dit overzicht vind je 10 films en series over vechtsporten op Netflix, Disney+, Videoland, discovery+ en NLZIET om aan je kijklijst toe te voegen.

10x Kijktips voor films en series over vechtsporten op de streamingdiensten in Nederland

10. The Karate Kid (film, 1984) – Netflix

Een gepeste tiener sluit vriendschap met een bescheiden meester in de vechtkunst. Zo leert hij levenslessen (en bewegingen) om zijn meedogenloze rivalen te verslaan. Naast deze versie uit 1984 is ook de gelijknamige titel uit 2010 op Netflix te bekijken.

9. Fight Club (film, 1999) – Disney+

In dit provocerende drama met Brad Pitt en Edward Norton in de hoofdrollen en geregisseerd door David Fincher, organiseren een ontevreden man en zijn charismatische vriend meedogenloze bokswedstrijden. De film uit 1999 wordt gezien als één van de beste films aller tijden en krijgt een gemiddelde beoordeling van 8,8 uit 10 op de international filmdatabase. Fight Club is op het moment van schrijven te zien op Netflix, Amazon Prime Video, Videoland en Disney+.

8. Warrior (film, 2011) – Pathé Thuis

Twee broers, hebben al jaren geen contact meer. Dat verandert als ze beide besluiten mee te doen aan het grootste MMA toernooi in de geschiedenis. Met ieder hun eigen drijfveren spelen ze het gevecht van hun leven.

7. Cobra Kai (serie, 4 seizoenen) – Netflix

Cobra Kai speelt zich meer dan 30 jaar na de gebeurtenissen van het All Valley Karate Toernooi van 1984 af met de voortzetting van het onontkoombare conflict tussen Daniel LaRusso (Ralph Macchio) en Johnny Lawrence (William Zabka). De serie begon als YouTube Original, maar alle vier seizoenen zijn inmiddels op Netflix te zien.

6. Badr (serie, 1 seizoen) – Videoland

In de documentaire serie ‘Badr’ volgen we de Marokkaans-Nederlandse kickboks kampioen Badr Hari in zijn voorbereidingen naar ‘de wedstrijd van de eeuw’ tegen Rico Verhoeven. Tijdens deze driedelige documentaireserie zoomen we in op zijn jeugd, zijn professionele carrière als atleet, de gekte rondom zijn roem en de wedstrijd zelf. Een intiem portret van één van de grootste kickboksers van deze tijd.

5. The People’s Fighters (film, 2018) – discovery+

Er wonen maar 11 miljoen mensen, maar toch heeft er in de afgelopen 50 jaar nog geen land zo veel boksmedailles op de Olympische Spelen weten te winnen als Cuba. Ze sleepten er maar liefst 73 in de wacht, waarvan 38 goud waren. Deze documentaire op discovery+ onderzoekt hoe deze kleine natie een dominante kracht in de ring wist te worden.

4. Bruised (film, 2021) – Netflix

Jackie Justice (Halle Berry) is een mixed martial arts vechter die de sport in ongenade verlaat. Met pech en sudderend van woede en spijt jaren na het gevecht, wordt ze door haar manager en vriend Desi (Adan Canto) overgehaald tot een brutaal ondergronds gevecht en trekt ze de aandacht van een promotor van de vechtcompetitie (Shamier Anderson) die Jackie een leven terug in de octagon belooft.

Maar de weg naar verlossing wordt onverwacht persoonlijk wanneer Manny (Danny Boyd, Jr.) – de zoon die ze als baby heeft afgestaan – bij haar op de stoep staat. Bruised is het regiedebuut van Academy Award winnares Halle Berry en heeft ook Adriane Lenox, Sheila Atim, Valentina Shevchenko en Stephen McKinley Henderson in de hoofdrollen in een triomfantelijk verhaal over een vechter die haar kracht terugwint, in en buiten de ring, wanneer iedereen haar heeft afgeschreven.

3. RICO (serie, 1 seizoen) – NLZIET

In deze vijfdelige reality-docu wordt de wereldberoemde kickbokser Rico Verhoeven gevolgd in het spannendste jaar van zijn leven. De voorbereiding op weg naar het gevecht van de eeuw – GLORY Collision 2 tegen Badr Hari op 21 december 2019 – vormt de rode draad van de intieme serie. Weet hij Badr Hari opnieuw te verslaan? Blijft hij de ongeslagen wereldkampioen?

Al maandenlang werkt Rico volgens een extreem strikt trainingsschema toe naar de allerbeste versie van zichzelf. Welke discipline, mindset en ontberingen komen daarbij kijken? En hoe combineert hij zijn volle agenda met het gezinsleven? Want natuurlijk wil hij zijn vrouw en drie jonge kinderen ook de aandacht geven die zij verdienen. Nooit eerder liet Rico Verhoeven zoveel van zichzelf zien, zowel privé als professioneel. Via KIJK is deze documentaireserie te zien op NLZIET.

2. Ip Man (film, 2008) – Pathé Thuis

Gedurende de Japanse invasie in 1937 wordt een rijke martial arts grootmeester gedwongen om zijn huis te verlaten en te gaan werken om zijn familie te ondersteunen. Met enige weerzin gaat hij anderen trainen in de Wing Chung stijl.

1. Idris Elba: Fighter (serie, 1 seizoen) – discovery+

De geliefde acteur Idris Elba heeft al vaker de tough guy gespeeld, maar nu gaat hij uitvinden of hij er ook echt eentje is. In de uitdaging van zijn leven stelt hij zich ten doel om in twaalf maanden een professionele kickbokser te worden. Hij reist de wereld over om te werken met de beste trainers en oud-kampioenen en te trainen volgens een bikkelhard regime.

Maar is dit voldoende om als beginneling in zo korte tijd een serieuze kandidaat te worden in een van de zwaarste en bloedigste sporten die er zijn? Zijn roem biedt geen enkele garantie en de plek in de ring zal hij zelf moeten verdienen. Ook daar zal hij niet gespaard worden als hij het opneemt tegen professionele vechters in een echt gevecht. Geen script en geen acteerwerk, maar een strijd tegen echte tegenstanders die beslist niet willen verliezen.

UFC is sinds deze maand te zien bij discovery+

Onze inspiratie voor dit overzicht was natuurlijk de recente berichtgeving dat discovery+ de uitzendrechten voor de Main Cards van de Ultimate Fighting Championship in de wacht heeft weten te slepen voor de komende vijf jaar. Hierdoor kun je de UFC online kijken bij de streamingdienst.

Ter gelegenheid van de nieuwste toevoeging aan de streamingdienst heeft Discovery een kortingsactie gelanceerd voor nieuwe abonnees. Bij de registratiepagina op de website van discovery+ is te zien dat je nu 50% korting krijgt op een sportabonnement. Zo kijk je je eerste jaar voor €29,99 (omgerekend €2,50 per maand) in plaats van €59,99. De actie is geldig tot 20 februari 2022.

UFC 2022 Discovery Plus kijken Nederland
Beeld: Discovery / Eurosport

Kijktips per streamingdienst

In het bovenstaande overzicht vond je kijktips voor de meerdere streamingdiensten. Ben je op zoek naar nieuws, kijktips en de laatste releases van jouw favoriete videodienst? Bezoek dan nu onze nieuwspagina en selecteer je streamingdienst. Dan krijg je direct een inkijkje in toffe updates over de films en series op je video on demand-platform. Veel kijkplezier!


Synopsissen: Netflix, Disney+, Videoland, discovery+ en NLZIET