Fijne Valentijnsdag! Bij deze 10 romantische films en series zwijmel je lekker weg

CODE ROOD, want love is in the air! Het is Valentijnsdag 2021, maar we zitten nog steeds in de lockdown door de Coronacrisis. Een uitgelezen kans om (alleen of) met je grote liefde lekker plaats te nemen op de bank met een lekkere film of serie op een streamingdienst als Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Videoland, Film1, discovery+ of Pathé Thuis. Bekijk hier onze 10 kijktips voor romantische films en series om lekker bij weg te zwijmelen.

10x Romantische films en series voor tijdens Valentijnsdag

Voor iedere abonnee van een streamingdienst is er wel een kijktip in het onderstaande overzicht vermeld. Van zoetsappige series tot persoonlijke reality en warmhartige films, wij wensen jou heel veel kijkplezier op de meest romantische dag van het jaar!

1. Chesapeake Shores (Netflix)

Abby O’Brien Winters keert terug naar Chesapeake Shores als ze een paniekerig telefoontje krijgt van haar jongere zus Jess, die de charmante Inn at Eagle Point heeft gerenoveerd. Het stadje in Maryland dat haar vader bouwde, heeft veel trieste herinneringen en Abby heeft dankzij haar veeleisende carrière, scheiding en jonge dochters van negen en zeven jaar, geen tijd over. De herberg redden van executie betekent niet alleen omgaan met haar gebroken gezin, maar ook met Trace Riley, de man die ze tien jaar geleden verliet. Trace vormt aanvankelijk een obstakel, maar wordt een onverwachte bondgenoot en een tweede kans op het vinden van liefde.

Deze romantische Hallmark-serie is inmiddels met 4 seizoenen op Netflix te bekijken in Nederland. Meer dan genoeg zwijmelmateriaal dus!

2. Dirty Dancing (Amazon Prime Video & Netflix)

Patrick Swayze en Jennifer Grey spelen de hoofdrol in dit opbeurende verhaal over een zomerliefde tussen een naïef 17-jarig meisje en een charismatische dansinstructeur in een Catskills hotel.

Een echte klassieker die de meeste mensen al 20 keer gezien hebben, maar de 21e keer is hij natuurlijk minstens net zo leuk en romantisch. Een absolute kijktip voor liefhebbers van romantiek, muziek en natuurlijk dansen.

→ Stream hier Dirty Dancing ook op Netflix ✅

3. Titanic (Pathé Thuis)

De rijke Rose ontmoet de arme Jack op de Titanic. Ondanks het klasse verschil vallen ze als een blok voor elkaar. Cal, de verloofde van Rose, gaat de strijd aan met Jack en wanneer het schip zinkt wordt het een strijd op leven en dood.

Wie deze film nog niet heeft gezien, heeft waarschijnlijk onder een steen geleefd de afgelopen decennia. Ja, er was genoeg ruimte op het vlot. Maar maakt dat iets uit als je zo heerlijk weg kan dromen in de romantische en natuurlijk dramatische wereld van de Titanic?

4. In Love With The Submarine Killer (discovery+)

In Love With The Submarine Killer

Je zou denken dat iemand die een vrouw vermoordt een afschrikwekkende uitwerking heeft op andere vrouwen. Maar niets is minder waar. Zo onderhoudt de 19-jarige Cammilla Kürstein al drie jaar intensief briefcontact met de Deense duikbootmoordenaar Peter Madsen met wie ze ooit hoopt te gaan trouwen.

Okee okee, wegzwijmelen is anders. Maar dit lijstje staat natuurlijk bomvol kijktips voor liefhebbers van meerdere genres, dus zelfs romantiek kan gemengd worden met een vleugje true crime en spanning. In Love With The Submarine Killer is vandaag nieuw op discovery+ verschenen. Je kijkt nu 3 maanden discovery+ voor 1 euro.

5. The Fault in Our Stars (Disney+)

The Fault in Our Stars vertelt het aangrijpende en tragische verhaal over het leven en de liefde van Hazel en Gus. Twee tieners die beiden beschikken over een cynisch gevoel voor humor en een bijzondere kijk op het leven hebben. Hazel is ongeneeslijk ziek en tegen alle verwachtingen in ontmoet ze Gus bij een praatgroep voor kankerpatiënten. Langzaam maar zeker worden ze verliefd.

Opgelet, want dit is wel echt een tranentrekker. Sinds een paar weken is deze romantische dramafilm op de magische streamingdienst Disney+ te zien en wij vragen ons af of iemand het droog heeft weten te houden tijdens het kijken. Toch is dit zo’n sterke film dat iedereen hem eigenlijk aan zijn kijklijst toe zou moeten voegen.

6. Singel 39 (Film1)

Monique heeft het goed voor elkaar: een carrière als hartchirurg, een lieve familie, een maandelijks bezoek van haar Canadese minnaar én een prachtig pand aan de Singel in Den Haag. Wanneer de aantrekkelijke kunstenaar Max ineens bij haar op de stoep staat, ontstaat er een bijzondere vriendschap. Max valt op mannen, maar heeft ook een kinderwens. Mo is überhaupt niet met het moederschap bezig. Ze weet al niet waar ze de tijd vandaan moet halen om gewoon iets leuks te doen, laat staan om serieus te daten. Naarmate de vriendschap zich ontwikkelt, begint Mo zich af te vragen of er toch meer is in het leven dan enkel haar carrière.

Deze film is een stukje Hollandse glorie in deze romantische kijklijst. Overigens staat Film1 op Valentijnsdag 2021 volledig in het teken van de liefde met nog veel meer fantastische zwijmelfilms. Schakel ook je lineaire TV voor een flinke portie liefde dus maar over naar dit liefdevolle kanaal.

7. Bridgerton (Netflix)

Deze serie is gebaseerd op de populaire boekenreeks en volgt de acht hechte broers en zussen van de machtige familie Bridgerton op hun zoektocht naar liefde.

Inmiddels is ook bekendgemaakt dat Bridgerton de meest bekeken Netflix Original-serie ooit is, dus dit is een absolute toptitel die liefhebbers van romantiek en een flinke portie erotiek in series zeker gezien moeten hebben. Overigens is recentelijk aangekondigd dat Bridgerton een tweede seizoen krijgt van Netflix.

8. Sex Tape (discovery+)

Sex Tape

Één van de grootste kijkcijferkanonnen van deze nieuwe streamingdienst voor real-life entertainment is toch wel de discovery+ Original-serie Sex Tape met Bobbi Eden. Een paar jaar geleden verscheen Sex Tape België met Goedele Liekens (ook te zien op discovery+) en op basis van dit concept heeft de voormalig pornoster samen met relatiedeskundige Jeremy Heshof bekeken hoe koppers alles vastleggen. Zij bespreken alle details van hun relatie en seksleven en geven handige tips waar je misschien zelf als kijker ook nog wat aan kunt hebben. Elke week verschijnt er een nieuwe aflevering van de serie op discovery+.

9. Her (Videoland)

Theodore Twombly verdient zijn geld door middel van schrijven van persoonlijke en liefdevolle brieven in opdracht van andere mensen. Nog vol verdriet door het stuklopen van zijn jarenlange relatie, raakt hij geïntrigeerd door een nieuw geavanceerd computersysteem, wat een geheel eigen identiteit vormt op basis van de voorkeuren van de gebruiker. Wanneer hij het systeem activeert ontmoet hij Samantha, een vrouwelijke stem met een verrassend menselijk gevoel voor humor en empathie. Hun vriendschap verdiept zich steeds meer door alle input en ervaringen die Theodore en Samantha met elkaar delen.

Deze film uit 2014 biedt een heel nieuw perspectief op de toekomst van liefde met de introductie van kunstmatige intelligentie. Dit bijzondere kunststuk werd dan ook beloond met een Oscar voor Best Writing, Original Screenplay.

10. Fifty Shades of Grey (Amazon Prime Video)

Het wereldwijde fenomeen Fifty Shades of Grey komt tot leven met Dakota Johnson en Jamie Dornan als Anastasia Steele en Christian Grey.

Ten slotte is hier een flinke dosis seksuele spanning verwerkt in de razend populaire Fifty Shades of Grey-films, gebaseerd op de licht erotische bestseller boekenreeks. De film is sinds een paar maanden te zien op Amazon Prime Video en daar zijn veel liefhebbers van romantiek en natuurlijk erotiek ontzettend blij mee. Een spannende kijktip voor samen op de bank…

Meer film- en serietips na het bingewatchen

Ben je fan van andere toptitels op Netflix of andere streamingdiensten in Nederland? Neem dan ook eens een kijkje tussen de aangeraden films en series na Virgin River, na The Queen’s Gambit en na Lupin. Verder vind je op Streamwijzer in deze koude tijd ook 10 kijktips om de sneeuwstorm mee door te komen. Zo ben je verzekerd van de ideale film of serie op jouw favoriete video on demand-platform!