Collectie: filmtips voor Valentijnsdag van maître Sergio op Pathé Thuis

Aanstaande maandag, 14 februari 2022, is het weer Valentijnsdag. Tijdens de dag van de liefde kruip je natuurlijk het liefst met je partner op de bank onder een dekentje om weg te zwijmelen bij een romantische film. Nu heeft Pathé Thuis een speciale collectie gelanceerd van 31 films die door First Dates’ maître Sergio Vyent worden aangestipt als absolute toptitels voor deze prachtige dag.

→ Je kunt je nu gratis aanmelden bij Pathé Thuis

Filmcollectie voor Valentijnsdag: ‘De Liefde Volgens Sergio’ bij Pathé Thuis

Geen zin om eindeloos en inspiratieloos te scrollen door het aanbod van romantische zwijmelfilms? Pak dan vooral de collectie ‘De Liefde Volgens Sergio’ op Pathé Thuis erbij. Je kent maître Sergio Vyent waarschijnlijk van zijn liefdevolle ontvangst van de gespannen singles tijdens het succesvolle programma First Dates.

Sergio vertelt over zijn romantische filmcollectie het volgende: “Ik ben geïntrigeerd door liefdesverhalen. Van de gesprekken aan tafel bij een eerste date, tot de verhalen van koppels die al jarenlang van alles samen hebben meegemaakt. In mijn boek ‘De Liefde volgens Sergio’ beschrijf ik de liefde in al haar vormen. Van de hoogste pieken tot de diepste dalen. Wat dat betreft ben ik ook écht gek op films die de liefde zo laten zien. Mijn persoonlijke favoriete liefdesfilms vind je terug in mijn filmcollectie voor Pathé Thuis.”

Deze 5 romantische toptitels vind je terug in de filmtips van maître Sergio Vyent

Vorig jaar keek men op Pathé Thuis tijdens Valentijnsdag massaal naar de bloedhete film After We Collided uit 2020 (nu ook bij Amazon Prime Video te bekijken), maar ook de Nederlandse romkom Casanova’s (2020) en de all-time klassieker Titanic uit 1997 (inmiddels tevens te zien op Disney+) waren razend populair.

Hieronder vind je 5 titels uit de collectie waarvan we bij de redactie van Streamwijzer verwachten dat ze hard gaan tijdens Valentijnsdag 2022. Aan de ene kant omdat het fantastische films voor een romantisch avondje op de bank zijn, maar aan de andere kant ook omdat ze momenteel niet op SVOD-diensten als Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ of Videoland te bekijken zijn.

5. A Star is Born (2018)

Jackson Maine ontdekt en wordt verliefd op, de onbekende, worstelende artiest Ally. Ze heeft haar droom om het te maken in de muziek business zo goed als opgegeven, tot Jackson haar aanmoedigt haar plek in de spotlights op te eisen.

4. Dirty Dancing (1987)

Frances Houseman, bijgenaamd Baby, brengt de zomervakantie door in een vakantiepark in Catskills. Daar ontmoet ze de sexy dansinstructeur Johnny Castle en zij valt als een blok voor hem. Hij is alleen niet in haar geïnteresseerd.

3. About Time (2013)

De 21-jarige Tim ontdekt dat hij kan tijdreizen. Hij wordt verliefd op de mooie, maar onzekere Mary. Om haar voor zich te winnen, maakt hij gebruik van zijn gave. Dit heeft alleen ook nadelige gevolgen.

2. Liefde Zonder Grenzen (2021)

De liefdeslevens van de zussen Eva en Lieke, broer Maarten en vader Ferry zijn totaal verschillend van elkaar en verlopen allesbehalve standaard. Zal de liefde ondanks alle vooroordelen uiteindelijk toch overwinnen?

5. After (2019)

Tessa Young is een toegewijde student, een plichtsgetrouwe dochter en een loyale vriendin voor haar middelbare schoolvriendje. Haar bewaakte wereld opent zich wanneer ze de donkere en mysterieuze Hardin Scott ontmoet.

Meer romantische films voor Valentijnsdag bij Pathé Thuis

De kans is klein dat je in Sergio’s collectie van 31 films geen leuke titel terug kunt vinden. Mocht je toch nog even verder willen kijken, dan kun je ook naar Pathé Thuis’ genrecollectie van alle romantische films op de streamingdienst gaan. Hier kun je eindeloos scrollen door alle zwijmelfilms die de videodienst te bieden heeft. Alvast een hele fijne Valentijnsdag gewenst van de redactie van Streamwijzer!


Synopsissen: Pathé Thuis