Disney deelt release datum en eerste beelden van ‘Moana 2’

We hebben er even op moeten wachten, maar dit jaar verschijnt dan eindelijk Vaiana 2 in de bioscoop. In het vervolg op de film uit 2016 gaan Vaiana en Maui opnieuw op reis. Eerder werd al bekend gemaakt dat we de film in het najaar van 2024 kunnen verwachten en nu is er meer goed nieuws. Disney heeft namelijk de eerste officiële trailer en de release datum gedeeld.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Verhaal van ‘Vaiana 2’

De in 2016 verschenen animatiefilm Vaiana (in het Engels bekend onder de titel Moana) was een ware kijkcijferhit. De film was zelfs een van de grootste successen van de The Walt Disney Company. Ruimt acht jaar later kunnen we genieten van een deel twee. De gloednieuwe film zal dus een vervolg zijn op het avontuur uit 2016.

Samen met Maui en een gloednieuwe bemanning van zeevaarders gaat Vaiana opnieuw op reis. Nadat ze namelijk een onverwacht telefoontje heeft gekregen van haar voorouders, moet ze naar de verre zeeën van Oceanië en naar gevaarlijke, lang verloren wateren reizen voor een avontuur dat ze nog nooit eerder heeft meegemaakt. Bekijk hieronder de eerste beelden.

Wanneer verschijnt de film in de bioscoop?

Wel moeten we nog even geduld hebben, want de film zal dit jaar in november op het witte doek verschijnen. Om precies te zijn op woensdag 27 november 2024. Of de film op deze datum ook gelijk in Nederland te zien zal zijn, is nog niet bekend. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via onze social media kanalen en via je mail.

‘Vaiana’ te zien op Disney+

Wil je nog even je geheugen opfrissen voordat het tweede deel in de bioscoop verschijnt? Bekijk dan Vaiana hier op Disney+. Op deze videodienst stream je, naast het verhaal over de avontuurlijke tiener Vaiana die samen met halfgod Maui de wereld over zeilt, ook extra materiaal. Zo vind je hier niet-vertoonde scènes, een filmpje met alle Easter Eggs die de makers in de film gestopt hebben en een korte documentaire over de muziek in de animatiefilm.

Meer informatie over de film

TitelVaiana 2
Jaar2024
SoortFilm
TaalEngels
CategorieAnimatie

Synopsis: Walt Disney Company

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.