De 10 vaakst illegaal gedownloade series van 2018

Voor het eerst in zeven jaar is niet meer Game of Thrones de nummer één van de vaakst illegaal gedownloade series. In 2018 wordt het kijkcijferkanon van de troon gestoten door The Walking Dead, op de voet gevolgd door The Flash en The Big Bang Theory.

De 10 vaakst illegaal gedownloade series van 2018

  1. The Walking Dead
  2. The Flash
  3. The Big Bang Theory
  4. Vikings
  5. Titans
  6. Arrow
  7. Supernatural
  8. Westworld
  9. DC’s Legends of Tomorrow
  10. Suits

Verklaring van de vaakst illegaal gedownloade series in 2018

Website TorrentFreak heeft uit haar data laten weten dat dit de top 10 vaakst illegaal gedownloade series van 2018 zijn. TorrentFreak laat helaas niet weten hoe vaak de series exact gedownload zijn. Het medium vertelt enkel dat de serie op nummer één ‘miljoenen’ keren gedownload is. De website laat weten dat deze lijst slechts een schatting is van het totaal van de illegale kijkcijfers. Vandaag de dag streamen mensen namelijk vaker illegaal dan dat ze illegaal series downloaden.

Het is algemeen bekend dat deze lijst samenhangt met de beschikbaarheid van series op de grote streamingdiensten. Zo werd The Walking Dead eind 2017 van Netflix gehaald in meerdere landen, waaronder Nederland. Dit kan ervoor gezorgd hebben dat de serie van de tweede naar de eerste plek verschoven is. Ook kwamen er in 2018 geen nieuwe afleveringen uit van de populaire serie Game of Thrones. Dat zou goed een groot deel van de reden kunnen zijn dat deze van de eerste plek is verstoten door The Walking Dead. Het is zelfs zo dat Game of Thrones niet in de lijst van 10 vaakst illegaal gedownloade series in 2018 terug te vinden is. Oudere afleveringen van Game of Thrones worden nog wel steeds vaak gedownload.

The Flash, The Big Bang Theory en Titans

De tweede plek wordt gevuld door superheldenserie The Flash, waar plek drie bezet wordt door de Amerikaanse topper The Big Bang Theory. Titans, de Amerikaanse superheldenserie, is de hoogste nieuwkomer in de lijst. De serie, gebaseerd op DC Combics’ stripboeken, staat nu op nummer vijf.

🚨 Wil je weten waar de series uit de lijst wel legaal te kijken zijn? Of zoek je het volledige online aanbod van alle streamingdiensten? Klik dan hier!