US Open 2022: Live stream | Alle tenniswedstrijden online kijken

Nadat Rafael Nadal dit jaar de Australian Open en Roland Garros won, was Novak Đoković degene die de beker van Wimbledon in de lucht mocht houden. Wie zal er met de winst van de US Open 2022 (29 augustus – 11 september) vandoor gaan, nadat Daniil Medvedev vorig jaar als nummer 1 uit de finale kwam? Voor elk grandslamtoernooi in de sport tennis kun je dit jaar bij de streamingdienst discovery+ via Eurosport terecht. In dit artikel leggen we uit hoe je vanuit Nederland of het buitenland alle wedstrijden op tv en online kijken kunt met een live stream met Nederlands commentaar, of later terug kunt kijken als je de uitzending gemist hebt.

Live stream van US Open Tennis in 2022 online kijken vanuit Nederland

Allereerst is het goed om te weten Eurosport de uitzendrechten van de grandslamtoernooien in de tennissport in handen heeft. Hierdoor kun je op tv via de zenders Eurosport 1 & 2 live naar de volledige uitzendingen van wedstrijden in de US Open 2022 kijken. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+, waardoor je ook online niets hoeft te missen.

In de onderstaande tabel vind je nog eens overzichtelijk uiteengezet hoe het met de uitzendrechten van de US Open 2022 zit. Zowel via de televisie als bij streamingdiensten als Viaplay, HBO Max, Netflix, Disney+, Amazon Prime Video of Videoland.

discovery+➡️ Ga meteen naar tennis bij discovery+. Hier zijn alle wedstrijden online live en terug te kijken, zowel in het enkelspel als dubbelspel en zowel van de vrouwen als van de mannen.
📺 Ziggo GOBekijk nu Eurosport via Ziggo GO. De twee zenders zijn hier in het basispakket te vinden, waardoor je live naar de uitgezonden partijen kunt kijken.
📺 KPN iTVBekijk nu Eurosport via KPN iTV. Ook bij deze provider kun je enkel live naar de tenniswedstrijden van het grandslamtoernooi kijken via deze zender.
⛔️ Amazon Prime VideoAmazon’s streamingdienst Prime Video biedt momenteel geen sportabonnementen met tenniswedstrijden aan.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar tennis of andere sporten te kijken.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ NLZIETEurosport valt niet onder de zenders in het aanbod van NLZIET, maar je kunt er wel andere sportwedstrijden uit bijvoorbeeld het wielrennen of voetbal kijken.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ ViaplayDit jaar worden er geen wedstrijden van tennis bij Viaplay uitgezonden, maar Formule 1, darts en voetbalcompetities als de Bundesliga en de Premier League zijn er wel in het aanbod terug te vinden.
⛔️ VideolandAlleen live wedstrijden op tv bij zenders van RTL zijn hier live te zien. Ze zijn niet achteraf terug te kijken.

Vanuit het buitenland met een VPN naar de US Open 2022 kijken

Mocht je vanuit het buitenland willen kijken (bijvoorbeeld omdat je er woont of op vakantie bent), dan is een tweede optie die men online deelt het gebruik van een VPN. Sommige Nederlandse diensten zijn normaal gesproken enkel toegankelijk voor mensen die zich in dat land begeven. Toch is die locatierestrictie op te heffen door het gebruik van een Virtual Private Network. Lees hier uitleg en tips. In een paar simpele stappen werkt een VPN voor de US Open 2022 als volgt:

  1. Ga naar NordVPN of ga naar Surfshark (of een andere aanbieder) en neem een goede VPN vanaf slechts €2 per maand
  2. Zet je locatie via de app op Nederland
  3. Ga direct naar de live stream en begin met kijken 🏟

Prijzengeld, speelschema en deelnemers

De prijzenpot van de US Open is flink en zal in totaal meer dan $60 miljoen uitkeren aan spelers; een hoger bedrag dan ooit tevoren. Hieronder valt een bedrag van $2,6 miljoen voor de winnaars van de singles, terwijl de runner-up ($1,3 miljoen), halve finalisten ($705.000), ronde van 16 ($278.000), ronde van 32 ($188.000), ronde van 64 ($121.000) en ronde van 128 ($80.000) allemaal ook een mooi bedrag mee naar huis zullen krijgen.

Bij de doubles krijgt het winnende team $688.000 op hun bankrekening bijgeschreven. De runner-up krijgt $344.000, waarna de halve finalisten ($172.000), kwartfinalisten ($97.500), ronde van 16 ($56.400), ronde van 32 ($35.800) en ronde van 64 ($21.300) volgen.

Verder is het van belang om te weten hoe het speelschema eruit ziet. Eerst werd op maandag en dinsdag de 29e-30e van augustus de eerste ronde gespeeld van het enkelspel. Op 31 augustus – 1 september is de tweede ronde aan de beurt, net als ronde 1 van het dubbelspel. Enkel (ronde 3) en dubbel (ronde 2) volgen op zaterdag 3 september. Dagelijks komen we een ronde verder in het speelschema, waarna de halve finales enkelspel op de planning staan voor 8 september. Daarna is 9-10 september de finale van het dubbelspel en volgen de finale van het enkelspel vrouwen en mannen respectievelijk op 10 en 11 september.

Het totaal aantal deelnemers verschilt per soort tennisspel. In het enkelspel zullen er 128 personen strijden om de titel, terwijl het dubbelspel wordt uitgevochten onder 64 teams. Onder deze titelkandidaten vallen ook een paar Nederlanders, waaronder Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor, Tim van Rijthoven, Gijs Brouwer en Arantxa Rus.


Let op: het gebruik van een VPN om films, series en sport te streamen is in Nederland niet illegaal, maar toegang verkrijgen tot verschillende bibliotheken van een streamingdienst kan in strijd zijn met de gebruikersvoorwaarden. Als u content streamt met een VPN, doet u dit op eigen risico. Streamwijzer en de aanbieders van Virtual Private Networks moedigen het gebruik van een VPN op een manier die mogelijk in strijd is met de ’terms and conditions’ van streamingdiensten niet aan. Lees altijd zelfs de gebruikersvoorwaarden.