Update: dit is alles wat we weten over ‘The Last of Us’ seizoen 2

Begin dit jaar wist HBO Max indruk te maken met de spectaculaire serie The Last of Us, gebaseerd op de gelijknamige game. Inmiddels weten we al zeker dat er een tweede seizoen zal verschijnen, maar is het misschien nog niet helemaal duidelijk wanneer we ernaar kunnen kijken en wat we er precies van kunnen verwachten. Wij praten je bij in dit artikel.

→ Bespaar nu ruim 34% op HBO Max met films en series van Warner Bros, HBO, Cartoon Network, DC, Max Originals en meer ✅

‘The Last of Us’ wordt op zijn vroegst in 2025 verwacht

Helaas moeten we mededelen dat The Last of Us komend jaar waarschijnlijk nog niet terugkeert. Het duurt namelijk best lang om een seizoen van de serie te maken. Zo duurde alleen het filmen van seizoen 1 al tweehonderd dagen, en daar komen dan dus nog pre- en postproductie bij. Dit betekent dat we niet heel gauw kunnen rekenen op nieuwe afleveringen.

Het goede nieuws is dat de schrijversstakingen waarschijnlijk niet voor nóg meer vertraging zullen zorgen. Productieleider Craig Mazin heeft al aangegeven dat de startdatum van de opnames in principe niet in gevaar komt door wat er gaande is in Hollywood—tenzij de stakingen natuurlijk té lang gaan duren. Tegenover Deadline zei hij hier het volgende over:

🗣️ “We hadden meer flexibiliteit dan normaal omdat we sowieso wat langer moesten wachten met het starten van de productie door het weer. We doen veel buiten en dus hadden we een schema dat gek genoeg niet meteen beïnvloed werd [door de stakingen]. Maar we komen dichterbij; we kunnen onze originele startdatum natuurlijk niet voor altijd behouden.”
– Craig Mazin

Het enige wat we op dit moment dus kunnen doen, is hopen dat de stakingen niet té lang duren en rustig afwachten. Waarschijnlijk zullen we pas in 2025 kunnen kijken naar de afleveringen, maar welke maand en dag we dan in de agenda kunnen noteren is op dit moment nog niet bekend. Uiteraard houden we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail, onze website en onze social media-kanalen.

Dit is het verhaal van het tweede seizoen

Het tweede seizoen van The Last of Us zal gaan over de game The Last of Us Part II. We kunnen dus wel een kleine voorspelling doen over het verhaal. Wat we sowieso weten is dat er een tijdssprong gemaakt gaat worden van vijf jaar. In de game jaagt Ellie op Abby. Ze volgt haar naar de verwoeste buitenwijken van Seattle.

Zal Bella Ramsey door de tijdssprong van vijf jaar nog wel terugkeren als Ellie? Waarschijnlijk wel. In het eerste seizoen moest Ellie veertien voorstellen en in het tweede seizoen dus negentien. Dit betekent dat Ellie’s leeftijd in de nieuwe afleveringen dichter in de buurt zal komen bij Bella’s echte leeftijd dan dat het in de vorige episodes deed. Bella is momenteel negentien en wordt in september twintig.

Wie er naast Bella Ramsey als Ellie en Pedro Pascal als Joel nog meer zal verschijnen in de nieuwe afleveringen is op dit moment nog niet duidelijk.

Last of Us HBO Max reacties kijkers
Serie: The Last of Us (2023-) | Beeld: Liane Hentscher / HBO via Warner Bros. Discovery

Komt er ook een derde seizoen?

De tweede game is zo groots dat het allemaal niet in één seizoen past. Dat hebben co-creators Craig Mazin en Neil Druckmann al laten weten aan GQ Magazine.

Dit blad vroeg tijdens een interview of het komende seizoen de volledige game The Last of Us Part II zal bevatten. De creators waren daarop erg duidelijk: nee. Ze konden nog niet met ons delen hoeveel seizoenen ze er dan wél over zouden doen, maar de kans is dus erg groot dat we in ieder geval in de toekomst naar The Last of Us seizoen 3 kunnen gaan kijken. Wordt vervolgd!

Meer informatie over de serie

The Last of Us speelt zich af in de VS, 20 jaar nadat de moderne beschaving is vernietigd. Joel (Pedro Pascal), een geharde overlevende, wordt ingehuurd om het 14-jarige meisje Ellie (Bella Ramsey) uit een quarantainezone te smokkelen. Wat begint als een kleine klus, wordt al snel een brute en hartverscheurende reis waarbij ze samen de VS moeten doorkruisen en van elkaar afhankelijk zijn om te overleven.

TitelThe Last of Us
Jaar2023
SoortSerie
Duur2 seizoenen
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Drama
RegisseursNeil Druckmann, Craig Mazin
CastPedro Pascal, Bella Ramsey, Gabriel Luna, Anna Torv, Nico Parker, Murray Bartlett, Nick Offerman, Melanie Lynskey, Storm Reid, Merle Dandridge, Jeffrey Pierce, Lamar Johnson, Keivonn Woodard, Graham Greene, Elaine Miles, Ashley Johnson, Troy Baker
The Last of Us | Official Trailer | Max

Synopsis: HBO Max

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.