Live stream: Union St.-Gilloise – Union Berlin | 16 maart 2023 | Europa League

In de felbegeerde Europese bekercompetitie—de Europa League—is inmiddels alweer de achtste finale aangebroken en er staan weer mooie wedstrijden op het programma. Benieuwd wanneer en waar je Union St.-Gilloise – Union Berlin kunt kijken? De partij wordt gespeeld op donderdag 16 maart 2023 om 21:00 uur in het stadion van de thuisploeg uit Brussel in België: het Joseph Marienstadion. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream naar de wedstrijd kunt kijken.

Union St.-Gilloise – Union Berlin online kijken: live stream van de wedstrijd op donderdag 16 maart 2023 om 21:00 uur

De achtste finale van de Europese strijd in de Europa League is in volle gang. Ook dit seizoen worden de uitzendingen weer door ESPN verzorgd. Tevens de rechten voor de match tussen het team uit Berlijn (Duitsland) en de tegenstanders uit Brussel (België) op donderdag om 21:00 uur zijn dus eigendom van de vier zenders van ESPN. Deze sportzenders bepalen vervolgens per wedstrijd of hij in de tv-gids past. De meeste van hun vier kanalen zijn doorgaans betaald bij providers, maar via Canal Digitaal kun je gratis ESPN kijken tijdens je eerste week omdat alle vier de kanalen standaard in elk pakket zitten. Je kijkt dan live en terug naar alle sportwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4, bekroonde films & series, 60+ tv-zenders en meer.

De wedstrijd van Union Saint-Gilloise – Union Berlin heeft de planning van de tv-gids vanavond echter helaas niet gehaald, waardoor hij niet op ESPN uitgezonden kan worden. Wel vind je vanavond om 18:45 uur respectievelijk op zender 1, 2 en 3 de wedstrijden Real Betis – Manchester United, Feyenoord – Shakhtar Donetsk en SC Freiburg – Juventus. Vervolgens worden op kanalen 1 en 2 om 21:00 uur de wedstrijden Arsenal – Sporting CP en AZ – Lazio uitgezonden.

ESPN➡️ Kijk meteen naar de Europa League via ESPN bij Canal Digitaal. De TV App maakt het mogelijk om zo veel mogelijk wedstrijden van de Europese bekercompetitie te volgen, omdat je hier ESPN Compleet zonder aanvullende kosten kunt kijken binnen elk basispakket. Je betaalt bovendien €0,00 voor de eerste week.
ZiggoJe vindt hier standaard één gratis zender met een selectie van wedstrijden en programma’s. Voor extra kanalen kun je ESPN Compleet erbij aanschaffen. Je kijkt nu 6 maanden met 50% korting. 👉 Bekijk nu ESPN bij Ziggo.
KPNOok bij deze provider krijg je één gratis zender, maar heb je voor de extra drie kanalen het totale pakket ESPN Compleet nodig. Nu met tot €12,50 combinatiekorting per maand. 👉 Bekijk nu ESPN bij KPN.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt in Nederland momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1, hockey, Premier League– en Bundesliga-voetbal en darts, maar momenteel zijn de wedstrijden uit de Europa League er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van deze Europese bekercompetitie worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen, aangezien ze niet lineair op de televisiekanalen van RTL worden uitgezonden.

Je kunt de wedstrijd overigens via de app of tv-zender kijken, maar ook onder andere met een Chromecast of via Apple TV op het grote scherm. Verder is het goed om te weten dat je in het overzicht van alle wedstrijden van voetbal vandaag precies vindt welke match op welke dag & tijd in het programma staat. Je vindt in de tabel de uit- en thuisteams, competitie en waar het te zien is op tv + online.

EUROPAPOKAL-ABENDE! | 1.FC Union Berlin - Royale Union St. Gilloise | Europa League

Opstellingen van Union Berlin (Duitsland) en Union St.-Gilloise (België) tijdens deze achtste finale in de Europa League

Voetballiefhebbers zijn natuurlijk ook benieuwd naar de tweemaal elf spelers die zijn geselecteerd om direct bij de aftrap opgesteld te staan voor deze achtste finale in de Europa League. Meestal worden de opstellingen op de dag van de match ongeveer een uur van tevoren bekendgemaakt via social media. Deze match tussen Union Saint-Gilloise vs. Union Berlin staat donderdag om 21:00 uur Nederlandse tijd op de planning, dus we verwachten ongeveer een uur eerder te horen wie de basisspelers zijn.

⚪️ Opstelling Union St.-Gilloise: nog niet bekend

🔴 Opstelling Union Berlin: nog niet bekend

Terugkijken: samenvatting en hele wedstrijd Union Saint-Gilloise vs. Union Berlin

Heb je de partij afgelopen donderdag gemist en zou je hem graag terug willen kijken? Dan zijn daar twee mogelijkheden voor. Mensen die de hele wedstrijd willen streamen, kunnen voor de wedstrijd tussen deze twee ploegen uit Berlijn en Brussel terecht bij ESPN mits deze lineair is uitgezonden. Bij dit video on demand-platform is het namelijk mogelijk om elke match tot 7 dagen terug te kijken, zoals hier bij Canal Digitaal uitgelegd wordt. In het overzicht bovenaan dit artikel legden we al uit dat je bij deze provider tevens ESPN standaard zonder aanvullende kosten binnen elk pakket krijgt.

Daarnaast is ook de samenvatting van de wedstrijd doorgaans online te zien en die is voor iedereen vrij toegankelijk. De makkelijkste manier om deze te vinden is door naar YouTube te gaan en ‘Union Saint Gilloise Berlin Europa League’ in de zoekbalk in te tikken. Vervolgens kun je de belangrijkste beelden in een paar minuten terugkijken.

Wedstrijden van de Europa League in 2023 op tv en online kijken met een live stream

De uitzendingen van de Europa League volg je dit jaar in het Nederlandse streaminglandschap met een ESPN abonnement, een partij die de videodienst ESPN Watch aanbiedt en daarnaast ook vier tv-zenders heeft met onder andere voetbal uit de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Europa League en Conference League. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welk kanaal ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga, maar momenteel is het Nederlandse en Europese voetbal er niet te vinden. Daarvan kijk je namelijk een selectie van wedstrijden onder andere via NLZIET door uitzendingen op tv-zenders.