Live stream: Union Berlin – Ajax | 23 februari 2023 | Europa League

In de op één na hoogste internationale voetbalcompetitie van ons continent—de Europa League—is het tweede en laatste onderdeel van de tussenronde aangebroken voor onze Nederlandse deelnemer: Union Berlin – Ajax. De strijd tussen de twee teams barst los op donderdag 23 februari 2023 om 21:00 uur in het Stadion An der Alten Försterei in het Duitse Berlijn. De Amsterdammers moeten in deze return een in Nederland opgelopen gelijkspel van 0-0 tegenover uitpubliek weg zien te poetsen. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream naar de wedstrijd kunt kijken.

Union Berlin – Ajax online kijken: live stream van de wedstrijd op donderdag 23 februari 2023 om 21:00 uur

Inmiddels is alweer de return van de Europa League-tussenronde begonnen. De uitzendingen van het Europees voetbal worden door verschillende aanbieders in Nederland verzorgd, waaronder NLZIETESPN en een aantal tv-zenders (die ook online te kijken zijn). De match tussen het team uit Amsterdam en de Duitse tegenstanders wordt op tv vanaf 21:00 uur uitgezonden door Veronica en ESPN 2, waardoor hij ook online te streamen is. In de onderstaande tabel vind je welke video on demand-platforms de voetbalwedstrijd vertonen.

NLZIET➡️ Ga meteen naar Union Berlin – Ajax bij NLZIET. De wedstrijd wordt live uitgezonden, maar hij is ook reclamevrij tot 7 dagen terug te zien. Je kunt de eerste 14 dagen gratis deze streamingdienst uit te proberen.
🎥 Amazon Prime VideoDeze streamingdienst vertoont de wedstrijd van vandaag niet, maar je kunt er sinds kort naar de gloednieuwe documentaire over de Ajacieden kijken. 👉 Ga direct naar AJAX: Parels van Amsterdam op Amazon Prime Video en kijk nu 30 dagen gratis.
📺 Canal DigitaalBij Canal Digitaal kun je met elk lidmaatschap gratis ESPN kijken, waardoor alle door hen uitgezonden wedstrijden hier vanavond te streamen zijn. 👉 Bekijk nu deze wedstrijd bij Canal Digitaal.
📺 Ziggo GODe televisie-uitzending is ook via de online streamingdienst van provider Ziggo te zien. 👉 Bekijk nu deze wedstrijd bij Ziggo.
📺 KPN iTVVia het online tv-systeem van KPN kun je tevens naar de lineaire uitzending kijken. 👉 Bekijk nu de wedstrijd bij KPN.
🕘 VideolandLineaire uitzendingen van RTL 7 kunnen live worden bekeken via het aanbod van de streamingdienst, maar terugkijken is niet mogelijk.
⛔️ Disney+Ook Disneys videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ ViaplayBij Viaplay kijk je naar veel verschillende sporten, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn de wedstrijden uit de Europa League er niet te zien.
⛔️ VideolandLineaire sportuitzendingen van RTL kunnen live worden bekeken via het aanbod van de streamingdienst, maar deze wedstrijd valt daar niet onder.

Je kunt de uitzending via de app van NLZIET of providers bekijken, maar het is ook mogelijk om onder andere met een Chromecast of via Apple TV de strijd op het grote scherm van je televisie te vertonen. Verder is het goed om te weten dat je in het overzicht van alle wedstrijden van voetbal vandaag precies vindt welke match op welke dag & tijd in het programma staat. Je vindt in de tabel de uit- en thuisteams, competitie en waar het te zien is op tv + online.

Opstelling

Meestal wordt op de dag van de wedstrijd een uur van tevoren via social media bekendgemaakt wat de opstellingen van beide teams zullen zijn. De wedstrijd van Union Berlin vs. Ajax start om 21:00 uur, dus we hoorden rond 8 uur ‘s avonds meer over de onderstaande opstellingen van de twee elftallen in de basis.

🔴 Opstelling Union Berlin: Rønnow; Doekhi, Knoche, Diogo Leite; Juranovic, Laïdouni, Khedira, Haberer, Roussillon; Behrens, Becker

⚪️ Opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Timber, Álvarez, Bassey; Taylor, Klaassen, Kudus; Bergwijn, Tadic, Bergwijn

Terugkijken: samenvatting en hele wedstrijd Union Berlin vs. Ajax

Heb je de partij afgelopen donderdag gemist en zou je hem graag terug willen kijken? Dan zijn daar twee mogelijkheden voor. Mensen die de hele wedstrijd willen streamen, kunnen voor Union Berlin – Ajax terecht bij NLZIET. Bij dit video on demand-platform is het via uitzending gemist mogelijk om de match tot 7 dagen terug te kijken. Dezelfde mogelijkheid wordt aangeboden bij online tv-providers zoals vermeld in het overzicht bovenaan dit artikel.

Daarnaast is ook de samenvatting van de wedstrijd te zien en die is voor iedereen vrij toegankelijk. De makkelijkste manier om deze te vinden is door naar YouTube te gaan en ‘Union Berlin Ajax’ in de zoekbalk in te tikken. Vervolgens kun je de belangrijkste beelden in een paar minuten terugkijken.

Alle wedstrijden van de Europa League in 2023 op tv en online kijken met een live stream

De uitzendrechten van de Europa League zijn dit jaar in handen van meerdere partijen in het Nederlandse streaminglandschap, waaronder tv-zenders en ESPN. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welke zender ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga, maar momenteel is het Nederlandse en Europese voetbal er niet te vinden. Ook discovery+ heeft met de Zweedse Allsvenskan een eigen competitie in handen en daarnaast stream je bij ESPN naast de Eredivisie tevens de Keuken Kampioen Divisie, TOTO KNVB Beker, een deel van de Europa + Conference League en tevens grote Amerikaanse sportcompetities als de NBA, NHL, NFL, MLB, etcetera.


  • Hoe laat is de wedstrijd Union Berlin – Ajax vandaag (donderdag 23 februari 2023)?

    De aftrap van deze partij in de Europa League is in de avond om 21:00 uur in Stadion An der Alten Försterei in Berlijn.

  • Via welke zender op tv wordt Union Berlin – Ajax vanavond uitgezonden?

    De wedstrijd wordt uitgezonden op de tv-zenders Veronica en ESPN 2. Hierdoor kun je online bij NLZIET en via je televisie naar de partij tussen het Nederlandse en Spaanse team kijken met een live stream. In dit artikel geven we een overzicht van alle kijkopties en achtergrondinformatie over de match.


Afbeelding ter illustratie