Laurent en JP Berger (Undercover) zijn Frank en Steven Welvaert (Eigen Kweek)

Heb jij tijdens het tweede seizoen van Netflix-serie Undercover ook last van dat herkenbare gevoel? “Die Laurent Berger en JP Berger van paardenranch El Dorado, die ken ik ergens van!” Dan heb je het inderdaad aan het rechte eind. De criminele broers vervullen ook al de hoofdrol in de ‘Breaking Bad van het Zuiden’: Eigen Kweek! Daar spelen zij Frank Welvaert en Steven Welvaert.

Tweet van Netflix

De oplettende kijker had natuurlijk al lang gespot dat de gebroeders Laurent en JP Berger uit Undercover ook Frank en Steven Welvaert uit Eigen Kweek zijn. De rollen van de karakters worden vertolkt door acteurs Wim Willaert (Laurent en Frank) en Sebastien Dewaele (JP en Steven). In het echte leven zijn zij, aan de achternamen al te zien, dus geen broers.

Het onnozele karakter van de twee in Eigen Kweek wijkt echter compleet af van de criminele sfeer in Undercover, waardoor veel volgers op social media er maar niet op kwamen waar ze de twee van kenden. Gelukkig bood Netflix via Twitter uitkomst.

Laurent Berger en JP Berger in Netflix Original-serie Undercover

In het tweede seizoen van de serie is Kim een onderzoeksjournalist en gaat Bob opnieuw in actie als Undercoveragent. Ze vraagt hem om een voertuig op te sporen dat naar de ‘El Dorado’ paardenranch in België leidt. Daar blijkt veel meer te gebeuren dan enkel het verzorgen van paardrijlessen… De ranch is in het bezit van Laurent en JP Berger.

Verhaal van seizoen 1

De serie gaat over agenten Bob Lemmens (gespeeld door Tom Waes) en Kim de Rooij (Anna Drijver) die in een politie operatie zitten om grote drugsbaas Ferry Bouwman (Frank Lammers) op te pakken. De agenten hebben de namen Anouk Janssens en Peter Bogaert als ze in het criminele leven ondergedompeld zijn. Samen met zijn compagnons en vrouw (Danielle Bouwman, gespeeld door Elise Schaap) produceert Ferry in Brabant de drug XTC die over de hele wereld wordt verkocht. De serie is opgenomen bij Camping Blauwe Meer in Lommel, wat in de serie Camping Zonnedauw heet, en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Trailer

Details

Titel: Undercover
Soort: Serie
Jaar: 2019
Seizoenen: 2 seizoenen
Categorie: Drama
Cast: Tom Waes, Anna Drijver, Frank Lammers, Elise Schaap, Wim Willaert, Sebastien Dewaele
IMDb: 7.9 uit 6,513 stemmen
Trailer: Bekijk direct op YouTube
Kijken via Netflix: Bekijk direct op Netflix
Meer over Undercover op Streamwijzer vind je hier

Uitzendschema Undercover seizoen 2

Netflix heeft laten weten elke week op zondag om 21:45 uur een nieuwe aflevering van de populaire Nederlands-Vlaamse serie uit te zenden, vlak na de publicatie van de nieuwe episode op de Vlaamse zender Één (ook in Nederland te ontvangen). Het uitzendschema is als volgt:

AfleveringTitelDatumTijd
1El Dorado6 september 202021:45 uur
2Pentagon13 september 202021:45 uur
3Soldiers of Love20 september 202021:45 uur
4Trojan Horse Power27 september 202021:45 uur
5Revolucíon4 oktober 202021:45 uur
6Victor11 oktober 202021:45 uur
7Enrichochet18 oktober 202021:45 uur
8Roadblock25 oktober 202021:45 uur
9Reconstructie1 november 202021:45 uur
10Oorlog8 november 202021:45 uur

Frank Welvaert en Steven Welvaert in Vlaamse serie Eigen Kweek

In Eigen Kweek vertolken Wim Willaert en Sebastien Dewaele de rollen van Frank en Steven Welvaert, de zoons van boer Jos. Laatstgenoemde besluit na een groot financieel verlies om zijn eigen wiet te gaat verbouwen, maar bij Frank en Steven blijft dit niet onopgemerkt.

Verhaal

Een boer verliest al zijn geld en besluit wiet te verbouwen om de verliezen te compenseren.

Trailer

Details

Titel: Eigen Kweek
Soort: Serie
Jaar: 2013
Seizoenen: 3 seizoenen
Categorie: Drama
Cast: Sien Eggers, Dirk van Dijck, Wim Willaert, Sebastien Dewaele
IMDb: 7.9 uit 1,739 stemmen
Trailer: Bekijk direct op YouTube
Kijken via Netflix: Bekijk direct op Netflix
Meer over Eigen Kweek op Streamwijzer vind je hier