Brabanders smullen van Netflix-serie ‘Undercover’, Randstedelingen zijn minder enthousiast

Het is bijna zo ver: over 2 dagen lanceert Netflix het langverwachte derde seizoen van de Nederlands-Vlaamse hitserie Undercover. Uit onderzoek van Streamwijzer met data van Google blijkt dat Brabanders volledig in de ban zijn van het kijkcijferkanon als je ze vergelijkt met de rest van Nederland.

Populariteit van Netflix-serie ‘Undercover’ per provincie in Nederland

In de onderstaande afbeelding van Streamwijzer kun je zien hoe populair de Netflix-serie Undercover is in jouw provincie. Het zal geen grote verrassing zijn dat de serie in Noord-Brabant het meeste leeft. Dit is namelijk de plek waar een deel van de misdaadserie zich afspeelt. Daarnaast wordt door meerdere hoofdrolspelers gesproken met een Brabants accent. Opvallend is dat de provincies in de Randstad—Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland—allemaal in de onderste helft van het lijstje staan.

Populariteit Undercover Netflix per provincie Nederland
Beeld: Streamwijzer | Data: Google

De data hiervoor is verstrekt door Google in de periode van 20 november 2016 tot en met 19 november 2021 op basis van zoektermen naar de televisieserie ‘Undercover’. Officiële data van kijkgedrag per provincie is door Netflix nog nooit gedeeld, maar op deze manier meet Google wel de populariteit in zoekopdrachten. Op deze schaal van 0 tot 100 representeert de waarde van 100 de locatie binnen Nederland met de meeste populariteit van gerelateerde zoekwoorden in verhouding tot het totale aantal zoekopdrachten bij Google op die locatie. Een voorbeeld: een waarde van 100 in provincie A ten opzicht van een waarde van 50 in provincie B betekent dat mensen in provincie A gemiddeld 2x zo veel googelen naar deze televisieserie als percentage van hun totale aantal zoekopdrachten als mensen in provincie B.

Overigens speelt Netflix slim in op de populariteit van Undercover in Brabant. In de onderstaande video uit november 2020 wordt getest hoe Brabants de Vlaamse hoofdrolspeler Tom Waes eigenlijk is met een zogenaamde ‘Brabo-Meter’.

Derde seizoen van de hitserie gaat aanstaande zondag van start

De 8 nieuwe afleveringen van het derde seizoen van Undercover gaan aanstaande zondag (21 november 2021) van start bij Netflix. Benieuwd hoe laat je voor de televisie moet zitten om direct te kunnen beginnen met kijken? Dat hangt af van waar je bent. Belgen kunnen namelijk vanaf 21:00 uur op de televisiezender Één naar de nieuwe aflevering kijken, maar daar zal het nieuwste seizoen van de serie nog niet op Netflix worden uitgezonden. In Nederland staat 10 minuten later, om 21:10 uur, de eerste aflevering voor je klaar. En hier zal die wél gewoon op Netflix te streamen zijn.

Verhaal en trailer van ‘Undercover’ seizoen 3 op Netflix

In seizoen 3 van Undercover is Bob wegens wangedrag ontslagen bij de politie en heeft hij een rechtszaak en een mogelijke gevangenisstraf boven zijn hoofd hangen. Ferry komt vrij, maar ziet dat zijn plek aan de top van de xtc-wereld is ingenomen door een sterkere en sluwere bende die geleid wordt door het Turkse echtpaar Serkan en Leyla Bulut (Murat Seven en Nazmiye Oral).

Wanneer een jonge undercoveragent wordt vermoord, beseft de politie dat er een mol in hun midden zit. Patrick Diericks (Jeroen Van der Ven) doet Bob een voorstel: hij kan zijn rechtszaak laten verdwijnen als Bob opnieuw undercover gaat en als burgerinfiltrant de verrader weet te ontmaskeren in de bende van Serkan.

Bob neemt deze levensgevaarlijke missie met tegenzin aan in een poging zijn leven opnieuw op de rails te krijgen en een toekomst met zijn nieuwe gezin veilig te stellen. Maar dan stuit hij op Ferry Bouman…


Synopsis: Netflix
Afbeelding populariteit van Undercover per provincie in Nederland: Streamwijzer
Data: Google