Goed en slechts nieuws: ‘The Umbrella Academy’ wordt verlengd met vierde en laatste seizoen

Het derde seizoen van de muzikale superheldenserie The Umbrella Academy werd in juni gelanceerd, en we waren al hard aan het hopen op goed nieuws over een verlenging. Nu is dat er eindelijk: Netflix heeft namelijk aangekondigd dat er een vierde seizoen gaat komen. Wel komen ze ook met slecht nieuws, want dit zal het laatste seizoen zijn.

‘The Umbrella Academy’ verlengd met een vierde seizoen

Hoewel het derde seizoen pas een ruime maand te zien is, kregen we al veel vragen binnen over een vierde seizoen. Erg gek is dat niet, gezien de grote cliffhanger aan het einde van seizoen 3. Gelukkig konden we al gauw melden dat showrunner Steve Blackman in een interview met The Wrap had aangegeven dat hij al concrete plannen had voor een vierde seizoen en dat hij deze zelfs al aan Netflix gepitcht had.

Toch moesten we op officiële berichtgeving vanuit Netflix wachten om zeker te weten dat deze serie echt verlengd zou worden. En nu is dit er! Via Twitter hebben Netflix en het officiële account van de serie namelijk aangegeven dat er écht een vierde seizoen komt.

Vierde seizoen ‘The Umbrella Academy’ wordt het slotseizoen

We waren er al bang voor, maar het vierde seizoen wordt het slotseizoen van de serie. Als een verrassing komt dit niet. Tegen The Wrap had showrunner Steve Blackman hierover namelijk al het volgende gezegd:

“Ik denk dat het onvermijdelijk is dat een mogelijk vierde seizoen naar een ontknoping zal toewerken. Op een gegeven moment weet ik ook niet meer waar het heen zou moeten gaan na seizoen 4. We moeten voorzichtig zijn. Mijn plan voor het komende jaar is om niet steeds op dezelfde grond verder te gaan. […] Als we tot een vierde seizoen komen, zou dat een geweldig einde zijn voor de serie. Ik zeg niet dat er niet meer seizoenen zouden kunnen komen, maar ik denk dat vier seizoenen mooi zou zijn, ook voor het publiek.”
– Showrunner Steve Blackman

Helaas blijkt hij gelijk te hebben en kunnen we nog maar één seizoen genieten van de broers en zussen. Wanneer dit seizoen gelanceerd gaat worden, weten we op dit moment nog niet. Uiteraard houden we je hier wel van op de hoogte, dus volg vooral onze social media-kanalen of schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor updates hierover.

Meer informatie over de serie

Zes broers en zussen met bijzondere krachten worden herenigd door hun vaders dood. Ze onthullen schokkende familiegeheimen en een dreigend gevaar voor de mensheid.

TitelThe Umbrella Academy
Jaar2019-
SoortSerie
Duur4 seizoenen
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Komedie
IMDb7,9 uit 239.000 stemmen
RegisseurSteve Blackman, Jeremy Slater
CastElliot Page, Tom Hopper, David Castañeda, Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, Aidan Gallagher, Justin H. Min, Colm Feore, Ritu Arya, Justin Cornwell, Britne Oldford, Jake Epstein, Genesis Rodriguez, Cazzie David, Javon ‘Wanna’ Walton, Jordan Claire Robbins
KijkenBekijk direct op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.