‘The Umbrella Academy’ seizoen 4 zou zomaar het laatste seizoen kunnen zijn

Afgelopen week is het derde seizoen van The Umbrella Academy op Netflix verschenen. Voor iedereen die er weer erg van genoten heeft en zich afvraagt hoe lang ze nog naar deze muzikale superheldenserie kunnen kijken, hebben we goed én slecht nieuw: als het aan de maker ligt komt er namelijk wel een vierde seizoen van de populaire serie, maar is het daarna klaar.

Vier seizoenen zijn genoeg volgens de maker van ‘The Umbrella Academy’

De showrunner van The Umbrella Academy, Steve Blackman, heeft in een interview met The Wrap aangegeven dat hij een vierde seizoen zeker ziet zitten, maar dat het daarna eigenlijk wel klaar is. Na de grote cliffhanger aan het einde van het derde seizoen is dit natuurlijk een opluchting, al moeten we binnenkort misschien dus wel afscheid gaan nemen van de broers en zussen. Steve Blackman zei hier in het interview het volgende over:

“Ik denk dat het onvermijdelijk is dat een mogelijk vierde seizoen naar een ontknoping zal toewerken. Op een gegeven moment weet ik ook niet meer waar het heen zou moeten gaan na seizoen 4. We moeten voorzichtig zijn. Mijn plan voor het komende jaar is om niet steeds op dezelfde grond verder te gaan. […] Als we tot een vierde seizoen komen, zou dat een geweldig einde zijn voor de serie. Ik zeg niet dat er niet meer seizoenen zouden kunnen komen, maar ik denk dat vier seizoenen mooi zou zijn, ook voor het publiek.”

Blackman geeft ook aan dat hij het vierde seizoen al gepitcht heeft aan Netflix. Dit doet hij altijd voordat hij met de schrijvers aan de slag gaat. De kans dat er dus een vierde seizoen aan zit te komen, is groot. Maar of het verhaal daarna nog doorgaat, dat valt nog te betwijfelen.

Verhaal en informatie over de serie

Zes broers en zussen met bijzondere krachten worden herenigd door hun vaders dood. Ze onthullen schokkende familiegeheimen en een dreigend gevaar voor de mensheid.

TitelThe Umbrella Academy
Jaar2019-
SoortSerie
Duur3 seizoenen
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Komedie
IMDb8,0 uit 213.000 stemmen
MakersSteve Blackman, Jeremy Slater
CastElliot Page, Tom Hopper, David Castañeda, Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, Aidan Gallagher, Justin H. Min, Colm Feore, Ritu Arya, Justin Cornwell, Britne Oldford, Jake Epstein, Genesis Rodriguez, Cazzie David, Javon ‘Wanna’ Walton, Jordan Claire Robbins
KijkenBekijk direct op Netflix

Synopsis: Netflix
Bron: The Wrap

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.