Nieuw seizoen ‘The Ultimate Fighter’ met Conor McGregor en Michael Chandler is nu te zien

Alle sportliefhebbers opgelet: dinsdag 30 mei 2023 is het 31e seizoen van de reality-show The Ultimate Fighter van start gegaan. En alsof dat nog niet genoeg was, hebben we extra leuk nieuws. Alle afleveringen van dit seizoen kun je vanaf 2 juni 2023 wekelijks live kijken bij discovery+ en Eurosport. Het belooft spannender dan ooit te worden dit jaar, want de welbekende MMA-vechter McGregor maakt na twee jaar afwezigheid zijn comeback in de vechtsport.

→ Inmiddels valt het aanbod van discovery+ onder de streamingdienst HBO Max, dus meld je nu aan bij HBO Max en krijg ruim 16% korting

Zinderende verhaal achter het nieuwe seizoen van ‘The Ultimate Fighter’

Wie al eerder seizoenen van The Ultimate Fighter heeft gezien, weet natuurlijk in grote lijnen hoe de tv-show gaat. Maar voor wie nog niet bekend is met de realityserie, leggen we het graag uit. In TUF gaan MMA-vechters de strijd met elkaar aan voor een UFC-contract. UFC staat voor Ultimate Fighting Championship en dit is de grootste mixed-martial-artsorganisatie (MMA) in de wereld. De UFC heeft de show dan ook bedacht, waardoor de serie de gelijknamige titel Ultimate Fighter heeft gekregen. Deelnemers die kans willen maken op dit felbegeerde contract, verblijven in hetzelfde huis en nemen het in twee teams tegen elkaar op.

Dit seizoen nemen de ervaren vechters uit de UFC het in 12 afleveringen op tegen de aanstormende talenten. Beide teams worden begeleid door een prof die zelf ook actief is in de UFC. Aan het einde van het seizoen is het gebruikelijk dat de twee coaches het ook tegen elkaar opnemen. Dit jaar belooft het een beladen seizoen van de reality-serie te worden, omdat Conor McGregor zijn comeback maakt op het grootste wereldtoneel. Sinds de Ier in 2021 zijn been brak tijdens het gevecht met Dustin Poirier, is hij niet meer in actie gekomen. Fans van over de hele wereld kijken dan ook reikhalzend uit naar zijn rentree. Naast McGregor, die in 2015 ook al coach was gedurende het 22e seizoen, is ook Michael Chandler van de partij. De Amerikaan maakte zijn debuut in 2021 en is in korte tijd uitgegroeid tot een ware ster binnen de UFC. De heren nemen het aan het einde van het seizoen tegen elkaar op in de Octagon.

‘The Ultimate Fighter’ is nu te bekijken via discovery+ en Eurosport

Lang werd de Amerikaanse realityserie niet uitgezonden in Nederland. Gelukkig is er goed nieuws voor alle fans, want vanaf nu is het 31e seizoen iedere week ook live vanuit ons kikkerlandje te volgen. Vrijdagochtend 2 juni om 4 uur ’s nachts is de eerste aflevering online verschenen op discovery+. Vervolgens was deze om 21:00 uur te zien op Eurosport 2 en om 23:50 uur bij Eurosport 1. Iedere week wordt op dezelfde tijdstippen de aflevering uitgezonden. In totaal zullen er twaalf afleveringen verschijnen.

Buiten The Ultimate Fighter om, kijk je alle UFC-evenementen live via discovery+ met een sportabonnement. Zo zijn alle wedstrijden zonder reclame te volgen en kijk je met Nederlands óf Engels commentaar. Ook is er op het platform extra content te vinden, zoals interviews, UFC Countdown, Dana White’s Contender Series en UFC Unleashed. Een abonnement is verkrijgbaar via de eigen website of als add-on kanaal bij Amazon Prime Video.

Drie redenen om deze serie te kijken:
1️⃣ Conor McGregor maakt zijn terugkeer in de vechtsport
2️⃣ De voelbare strijd tussen McGregor en Chandler
3️⃣ Spanning, drama en sensatie: een absolute aanrader voor UFC-fans

Meer informatie over het nieuwe seizoen ‘The Ultimate Fighter’

TitelThe Ultimate Fighter
Jaar2023
SoortReality-serie
Duur1 seizoen (12 afleveringen)
TaalEngels
CategorieSport
CastConor McGregor, Michael Chandler

Synopsis: discovery+

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.