Ontroerende special ‘Ukraine: 90 Day Diaries’ vanaf 14 mei te zien bij discovery+

Vanaf zaterdag 14 mei 2022 kun je op discovery+ naar de ontroerende speciale uitzending Ukraine: 90 Day Diaries kijken. Hierin wordt vastgelegd hoe de oorlog in Oekraïne ook enkele oud-deelnemers van 90 Day Fiancé raakt. De eenmalige aflevering is ook op TLC te zien, waar dit op 14 mei om 20:00 zal worden uitgezonden.

‘Ukraine: 90 Day Diaries’ verschijnt op 14 mei op discovery+

In deze special wordt de impact van de oorlog in Oekraïne op enkele voormalige deelnemers van 90 Day Fiancé vastgelegd. De vier deelnemers hebben allen nauwe banden met het land, waardoor dit een persoonlijke en indrukwekkende inkijk biedt in de gevolgen van de Russische inval in februari 2022.

Op 14 mei verschijnt de special exclusief bij de streamingdienst discovery+. Daarnaast zal hij op TV te zien zijn op het kanaal TLC, onderdeel van de merken van Discovery.

Ontroerende verhalen in ‘Ukraine: 90 Day Diaries’

Maria Lysenko, die in seizoen 3 van 90 Day Fiancé voor de liefde naar Amerika verhuisde maar inmiddels terugkeerde naar haar moederland, bevindt zich als enige van de oud-deelnemers nog in Oekraïne op het moment dat de oorlog uitbreekt. Vanuit haar appartement filmt ze de bombardementen op Kyiv, terwijl de twijfel of ze het land moet verlaten steeds groter wordt. Het liefst blijft ze in Oekraïne, maar voor de zekerheid heeft ze wel altijd een noodkoffer klaarstaan.

Natalie Podiakova en Yara Dufren (seizoen 7 en 8) maken zich zorgen om hun familieleden en vrienden. Hoewel ze zelf allebei in Amerika wonen, hebben ze een groot netwerk van geliefden achtergelaten in hun moederland. Tot slot voelt ook oud-deelnemer David Murphey (seizoen 4) zich erg met Oekraïne verbonden, mede omdat zijn ex-vriendin hier vandaan komt. Hij besluit zich aan te melden voor het vrijwilligersleger.

Meer aangrijpende documentaires over Oekraïne

Al eerder schreven we over de drie documentaires die op discovery+ over Zelenskyy en de oorlog in Oekraïne zouden verschijnen. Hiermee kun je je nog meer verdiepen in de situatie in Oekraïne en Rusland.

Ter ondersteuning van het Save the Children’s Ukraine Crisis Relief Fund heeft discovery+ inmiddels overigens ook een campagne gestart om Oekraïners te helpen. Samen met partners als Save the Children zet de streamingsdienst zich in om kinderen die getroffen zijn door de oorlog te ondersteunen. Bekijk de website van DiscoveryRISE voor meer informatie over de campagne.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.