Live stream: Staatsbegrafenis van Queen Elizabeth II

Het langstzittende Britse staatshoofd ooit is op 8 september 2022 overleden: Queen Elizabeth II. Voor haart uitvaart wordt een staatsbegrafenis georganiseerd op maandag 19 september 2022, waarbij ongeveer 2.000 mensen aanwezig zijn. Via de bovenstaande live stream wordt de plechtigheid de hele dag uitgezonden, maar ook bij meerdere streamingdiensten en op radio en tv is de begrafenis te volgen.

Uitvaart van Queen Elizabeth II wordt met live stream uitgezonden op maandag 19 september 2022

Bij de staatsbegrafenis zijn veel regeringsleiders en staatshoofden aanwezig. De Nederlandse koning Willem-Alexander is erbij, samen met zijn vrouw & koningin Máxima en moeder: prinses Beatrix. Vanaf 09:00 uur ‘s ochtends is het mogelijk om de bovenstaande live stream van de BBC te volgen, waarin live verslag wordt gedaan van de staatsbegrafenis van koningin Elizabeth II in Westminster Abbey in Londen, maar ook van de begrafenisdienst in St George’s Chapel in Windsor.

Ook op tv te zien met Nederlandse verslaggeving via NPO 1

In Nederland zal via NPO 1 op tv live verslag worden gedaan van de uitvaart. Jeroen Overbeek is degene die de presentatie voor zijn rekening neemt, terwijl oud-NOS-correspondent Tim de Wit, voorheen woonachtig in het Verenigd Koninkrijk, met hem in de studio is. In London is de huidige correspondent Fleur Launspach samen met Gerri Eickhof aanwezig. Deze uitzending zal beginnen om 11:00 uur en tevens via NPO Radio 1 te volgen zijn. Op de radio hoor je Mark Visser met zijn verslaggevers te plaatse: Arjen van der Horst en Jozephine Trehy.

Twee streamingdiensten zenden staatsbegrafenis van Queen Elizabeth II

Doordat de uitvaart op de publieke zender uitgezonden wordt, kun je zowel via de streamingdienst NPO Start als via NLZIET de hele dag naar de begrafenis van de koningin kijken. Daarnaast kun je de live stream volgen via de website van de NOS en, als je niet in Nederland bent, ook via BVN.


Afbeelding: Pexels

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.