Zo kijk je de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen 2023 live op tv en online

De dag is aangebroken waarop heel Nederland kan stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Sinds 07:30 uur zijn de stembussen al open en tot en met 21:00 uur kun je je waardevolle keuze inkleuren. Direct daarna volgen de eerste uitslagen in de vorm van exitpolls. Veel mensen vragen zich af hoe ze alle uitslagen van de verkiezingen voor de Tweede Kamer van 2023 op tv en online kijken kunnen op woensdag 22 november. Op tv zullen op verschillende tv-zenders de uitslagen live worden bijgehouden, bijvoorbeeld via de NPO en RTL. In dit artikel geven wij aan of de uitslagen op het moment van schrijven te bekijken zijn op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETSkyShowtime, VideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is.

Waar kun je live alle uitslagen van de verkiezingen 2023 op woensdag 22 november 2023 online kijken?

In de onderstaande tabel vind je op welke streamingdiensten je wel en niet live naar de uitslagen van de verkiezingen 2023 kunt kijken.

NLZIET➡️ Ga meteen naar de uitslagen van de verkiezingen 2023 bij NLZIET. Omdat de uitslagen live op tv via de NPO en RTL 4 worden uitgezonden, zijn ze geheel online te volgen en terug te kijken via NLZIET. De uitzending op NPO 1 start om 20:30 uur en duurt tot 01:00 uur ’s nachts. Op RTL 4 start het programma ook om 20:30 uur, maar eindigt om 00:30 uur ’s nachts. De gehele avond zullen bij beide programma’s exit-polls worden getoond en uitslagen binnenstromen. Als je je nu aanmeldt, dan kijk je de eerste 14 dagen gratis.
✔️ VideolandOok hier is het mogelijk om naar de uitslagen van de verkiezingen 2023 te kijken. Omdat de uitslagen op RTL 4 worden uitgezonden, kun je met het basis-abonnement de uitzending live volgen. Ook kun je hier alle uitslagen op deze streamingdienst terugkijken.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar live tv te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen live tv kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je de uitslagen van de verkiezingen 2023 jammer genoeg niet zien.
⛔️ Prime VideoVia Prime Video, de streamingdienst van Amazon, is het helaas niet mogelijk om naar de uitslagen te kijken.
⛔️ SkyShowtimeDit is geen uitzending die behoort tot het aanbod van de streamingdienst SkyShowtime.
⛔️ Pathé ThuisBij Pathé Thuis vind je niet live de verkiezingsuitslag, maar ze hebben wel een speciale filmcollectie aangemaakt voor de verkiezingen dit jaar. 👉 Bekijk nu de verkiezingscollectie bij Pathé Thuis.

Tv-zenders die de uitslagen van de verkiezingen 2023 uitzenden

Op tv zijn er twee mogelijkheden om naar de uitslagen van de verkiezingen 2023 te kijken. Ten eerste wordt van 20:30 tot 01:00 uur ’s nachts het programma Nederland Kiest: de Uitslagen op NPO 1 uitgezonden. De presentatie ligt in handen van Rob Trip en Simone Weimans. Malou Petter zal bij het uitslagenscherm staan. Om 21:00 uur, wanneer alle stemlokalen gesloten zijn, volgt de eerste exitpoll. De tweede zal vervolgens een uur later worden gepubliceerd. De gehele avond zullen er uitslagen van de gemeenten binnenkomen. Omdat de uitslagen van de verkiezingen 2023 op tv te zien is, is het mogelijk om alle beelden online via NLZIET te volgen. Ook vanuit het buitenland is de uitzending direct te bekijken als je je binnen de Europese Unie bevindt. 👉 Ga direct naar de uitslagen van de verkiezingen op NPO 1 bij NLZIET. Je kunt nu 14 dagen gratis een abonnement uitproberen.

Een tweede optie om alle uitslagen van de verkiezingen 2023 te volgen is via RTL 4. Daar wordt vanaf 20:30 uur tot 00:30 uur ’s nachts het programma RTL De Verkiezingen: De Uitslagenavond uitgezonden. Deze uitzending wordt gepresenteerd door Daphne Lammers en Beau van Erven Dorens. Ook vanuit het buitenland is het programma direct te bekijken. 👉 Ga direct naar de uitslagen van de verkiezingen op RTL 4 bij NLZIET.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.