Deze 10 topfilms en -series waren nergens te streamen, maar staan nu op HBO Max

Met de komst van HBO Max naar Nederland ging eindelijk de deur open voor een vrachtlading aan films en series die de laatste tijd nergens in Nederland te streamen waren. Direct op dag 1 verschenen er maar liefst 285 series en 506 films online. Wij hebben hier de 10 films en series op HBO Max op een rijtje gezet die eerder nergens te streamen waren in Nederland.

10x Films en series die nergens online in Nederland te zien waren, maar nu op HBO Max staan

Op 8 maart 2022 ging HBO Max live met een enorme bibliotheek van films en series van HBO, Max Originals, DC, Warner Bros. en Cartoon Network. Je kunt je op de website van HBO Max direct aanmelden voor een account, waarna je kunt beginnen met kijken.

De onderstaande 10 films en series waren de laatste tijd nergens in Nederland te streamen, maar zijn nu gelukkig op deze videodienst te zien. In ons overzicht van het aanbod van HBO Max in Nederland vind je wat er allemaal op de streamingdienst te vinden is naast deze titels. Bekijk ook de top 10 beste films op HBO Max in Nederland en top 10 beste series op HBO Max in Nederland.

10. Schitt’s Creek (serie, 6 seizoenen)

Tijdens de persconferentie van HBO Max NL werd naast de prijs en kortingsactie van de streamingdienst ook het mooie nieuws aangekondigd dat HBO Max naast eigen content tevens titels van 3rd party providers aan het aanbod van de videodienst zal toevoegen. Een selectie van deze titels is Schitt’s Creek, Downton Abbey, The Office, Blackout, 2Days, Motherland en The Little Drummer Girl. In de eerstgenoemde serie (#216 aller tijden op IMDb met een 8,6 en maar liefst 9 Primetime Emmy’s) leren we Eugene Levy kennen als een rijke videowinkel-magnaat. Plotseling raken hij en zijn familie echter al hun zuurverdiende centen kwijt, waarna ze na hun luxe leven moeten verhuizen naar Schitt’s Creek.

9. Game of Thrones (8 seizoenen)

Met een torenhoge score van 9,2 op de internationale filmdatabase IMDb uit ruim 2 miljoen stemmen en een totaal van 59 gewonnen Primetime Emmy’s is dit er eentje die je echt gezien moet hebben. Ziggo moest alle 8 seizoenen eind 2021 verwijderen, maar HBO Max heeft ze gelukkig meteen op 8 maart 2022 toegevoegd. Naast Game of Thrones zal ook de splinternieuwe spin-off House of the Dragon naar de videodienst van WarnerMedia komen.

8. Zack Snyder’s Justice League (film, 2021)

Met een speelduur van maar liefst 4 (!) uur moet je wel echt even de tijd nemen om deze film te bekijken. Regisseur Zack Snyder bracht vorig jaar via HBO Max zijn eigen director’s cut uit van Justice League en deze scoort op de internationale filmdatabase een 8,1 uit meer dan 350.000 stemmen. De film is gelukkig bij HBO Max in Nederland te zien. Overigens was hij wel te huur en te koop via de TVOD-dienst Pathé Thuis, maar SVOD-diensten hadden hem in Nederland nog nooit aan het aanbod toe kunnen voegen.

7. Friends (serie, 10 seizoenen)

Netflix‘ abonnees klaagden steen en been toen eind 2021 onder andere Friends en meer geliefde toptitels uit het aanbod van de streamingdienst werden verwijderd. Dit kwam doordat de uitzendrechten verliepen en in beheer zijn van WarnerMedia. Daardoor kunnen we ook deze populaire en klassieke sitcom over 6 twintigers in Manhattan op HBO Max in Nederland streamen. En ooh ja, de reünie-aflevering uit 2021 is er ook te zien.

7. Euphoria (serie, 2 seizoenen)

Dit was misschien wel één van de meest geanticipeerde titels op HBO Max. Euphoria, met Zendaya in de hoofdrol, krijgt na 2 seizoenen op HBO Max maar liefst een 8,5 op de internationale filmdatabase. Het verhaal gaat over een groep jongeren op een middelbare school die zich navigeert richting volwassenheid te midden van drugs, seks en geweld. Euphoria wist maar liefst 3 Primetime Emmy’s in de wacht te slepen in de korte speelduur sinds 2019. De laatste maanden (na het verwijderen van Ziggo als ‘Home of HBO’) was hij niet te streamen. Nu staan beide seizoenen gelukkig online op HBO Max.

5. Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts (film, 2022)

Wat een opluchting voor liefhebbers van Harry Potter! Na maandenlang wachten hebben we ook eindelijk in Nederland toegang tot de magische reünie-special van de originele cast. In de Verenigde Staten was deze al vanaf 1 januari 2022 te zien, maar hier moesten we helaas nog geduld hebben. Overigens zijn alle Harry Potter-films ook op HBO Max te zien, net als de Fantastic Beasts-catalogus. Daar wordt ook de nieuwe titel—Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore met Mads Mikkelsen als Grindelwald—binnenkort aan toegevoegd. Films van Warner Bros. komen namelijk al na ongeveer 45 dagen online op HBO Max, dus met een lancering op 6 april zou dit uitkomen op een datum rond 21 mei 2022.

4. Shameless (serie, 11 seizoenen)

De laatste jaren (2015, 2016, 2017, 2020) sleepte de komische dramaserie Shameless de ene na de andere Primetime Emmy in de wacht, maar in Nederland streamen was de laatste tijd niet mogelijk. Gelukkig staan alle 11 seizoenen van de serie met William H. Macy als Frank Gallagher en zijn zes kinderen nu op HBO Max in Nederland. Hij staat in de lijst van beste series aller tijden op plek 171 met een gemiddelde score van 8,6 uit 10.

3. The Gilded Age (serie, 1 seizoen)

Één van de allernieuwste Max Originals is The Gilded Age, een kostuumdrama dat pas op 24 januari 2022 in première ging. Ook in Nederland is hij nu op HBO Max te bewonderen. De serie krijgt gemiddeld een 8,1. We volgen een jong lid van conservatieve familie die op een missie gaat om te infiltreren in een rijke naburige clan. Dit gezelschap wordt gedomineerd door George Russell, een meedogenloze spoorwegmagnaat, en zijn zoon Larry en vrouw Bertha.

2. Chernobyl (1 seizoen)

Deze indrukwekkende serie van HBO uit 2019 scoort op IMDb een 9,4 uit ruim 600.000 beoordelingen. Daarmee is het de #5 meest populaire serie aller tijden. De miniserie won dan ook 10 Primetime Emmy’s. Chernobyl is een dramaserie die de vreselijke gebeurtenissen beschrijft rondom de kernramp in het Oekraïnse Tsjernobyl in april 1986. Sinds het verwijderen van Ziggo Movies & Series op 31 december 2022 was hij nergens online te zien, maar gelukkig staat hij nu op HBO Max.

1. And Just Like That… (serie, 1 seizoen)

Maar liefst 17 jaar na Sex and the City (tevens een bevestigde toevoeging aan het aanbod van HBO Max) keerden Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon en Kristin David een paar maanden geleden terug voor de reboot serie And Just Like That…. Deze Original serie van WarnerMedia was helaas nog niet te zien in Nederland. Gelukkig stonden alle afleveringen direct bij de lancering op 8 maart 2022 voor je klaar.

Volledige aanbod van films en series op HBO Max in Nederland

Op Streamwijzer is het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Ook vermelden we natuurlijk wat het aanbod van films en series op HBO Max in Nederland is.

Meer informatie over de streamingdienst

De prijs van een abonnement op HBO Max in Nederland is €5,99 – €7,99 per maand, maar voor een jaarabonnement bespaar je meer dan 34% en betaal je omgerekend slechts €3,92 tot €5,00 p/m. Ook kun je op TV kijken met een app die sinds 8 maart te downloaden is.

Sluit je ook vooral aan bij de groep van HBO Max in Nederland op Facebook. Zo kun je de nieuwste berichtgeving ontvangen en met andere kijkers tips uitwisselen.

HBO Max in Nederland