Waar kun je alle UFC wedstrijden in Nederland kijken in 2024?

De Ultimate Fighting Championship, beter bekend als de UFC, heeft inmiddels al een tijdje een ‘nieuwe’ plek om zijn MMA-wedstrijden uit te zenden. Sinds vorig jaar zijn alle Fight Nights, hoofdtoernooien en andere uitzendingen te zien zijn bij de streamingdienst discovery+ en deels op haar tv-zender Eurosport. Je kunt alle wedstrijden in 2024 live en terug te kijken. Een abonnement is verkrijgbaar via de eigen website of als add-on kanaal bij Amazon Prime Video.

UFC online kijken in 2024

Discovery heeft begin vorig jaar bekendgemaakt dat het de uitzendrechten van de UFC heeft overgekocht van Talpa Network. Eerder waren gevechten dikwijls op Veronica te zien en/of te streamen via de videodienst KIJK.nl, maar dat is nu niet meer het geval. Wel is er een gelijkende combinatie, want ook Discovery heeft televisiezenders en een streamingdienst in handen.

Hierdoor zijn sinds 15 januari 2022 alle Fight Nights en hoofdtoernooien bij de streamingdienst discovery+ te zien. Je kunt ze live bekijken, maar het is ook direct na de wedstrijden mogelijk om de streams terug te kijken. Daarnaast wordt een deel van het aanbod lineair op de televisie uitgezonden via de kanalen Eurosport 1 & 2, allebei onderdeel van het bedrijf Discovery.

In 2024 zullen discovery+ en HBO Max samengevoegd worden door de fusie van WarnerMedia en Discovery naar Warner Bros. Discovery. De komende tijd zal duidelijk worden wat dit zal betekenen voor het lidmaatschap op (een van) beide video on demand-platforms.

UFC 2022 Discovery Plus kijken Nederland
Beeld: Discovery / Eurosport

Uitzendingen op discovery+ (online kijken) en Eurosport (tv)

Discovery heeft ook verduidelijkt hoe het zit met de uitzendingen op de streamingdienst en de tv-kanalen van Eurosport die het bedrijf in handen heeft. De main card is namelijk alleen live te zien op discovery+, maar de voorbeschouwing wordt ook vaak vertoond op het kanaal Eurosport. Het is wel afhankelijk van de programmering, dus dit kan per evenement verschillen.

Overigens is de presentatie van deze evenementen op beide kanalen in de handen zijn van presentator en theatermasker Nesim El Ahmadi, groot fan van UFC. Hij wordt vergezeld door de eerste vrouwelijke MMA wereldkampioen: Marloes Coenen. Je kunt er tevens voor kiezen om Amerikaans commentaar te krijgen bij uitzendingen. Oude uitzendingen zijn overigens niet terug te kijken, want Discovery heeft pas de uitzendrechten in handen sinds 15 januari 2022.

Pay-per-view en abonnementen

Voor wie benieuwd is wel abonnement je nodig hebt en hoe het zit met pay-per-view volgt hier een klein overzicht. Allereerst is de pay-per-view van evenementen inbegrepen in het Entertainment & Sport-abonnement bij discovery+. Je hoeft dus geen extra bijdrage te betalen voor het kijken van wedstrijden, want ze vallen gewoon onder je lidmaatschap bij Discovery’s videodienst. Verder kost een abonnement €5,99 per maand.


Afbeelding ter illustratie