Live stream: UFC 280 | Oliveira vs. Makhachev | 22 oktober 2022

Het is tijd voor een splinternieuw MMA-evenement, want UFC 280 staat op het programma vanavond: op zaterdag 22 oktober 2022 vanaf 19:00 begint de uitzending, waarna de fight card met onder andere Charles Oliveira vs. Islam Makhachev om 20:00 uur Nederlandse tijd zal beginnen. Veel mensen vragen zich af waar je de wedstrijden gratis en legaal op tv en/of via een live stream online kijken kunt. In dit artikel lees je er alles over.

UFC 280 kijken: Oliveira vs. Makhachev en rest van de fight card op tv en met online stream (zaterdag 22 oktober 2022)

Begin dit jaar kwam het nieuws naar buiten dat er een streamingdienst in Nederland is die het hoogste bod heeft uitgebracht op de rechten voor de Ultimate Fighting Championship, beter bekend als UFC. Het vertonen van alle wedstrijden wordt sinds begin 2022 door discovery+ via Eurosport verzorgd, omdat dit video on demand-platform de uitzendrechten dus in de wacht heeft weten te slepen. In Nederland zal de wedstrijd dan ook enkel en alleen bij deze videodienst te streamen zijn. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van welke streamingdiensten UFC 280 vertonen op zaterdag 22 oktober 2022 vanaf 20:00 uur Nederlandse tijd.

discovery+➡️ Ga meteen naar UFC bij discovery+. Hier worden alle UFC-evenementen via Eurosport uitgezonden, waaronder ook #280 met Oliveira vs. Makhachev. De previewshow begint om 19:00 uur, waarna de fight card start om 20:00 uur Nederlandse tijd.
📺 Ziggo GODe televisie-uitzending van Eurosport 1 is ook via de online streamingdienst van provider Ziggo te zien. 👉 Bekijk nu deze wedstrijd bij Ziggo.
📺 KPN iTVVia het online tv-systeem van KPN kun je tevens naar de lineaire uitzending van Eurosport 1 kijken. 👉 Bekijk nu deze wedstrijd bij KPN.
🔀 ViaplayDit jaar worden er geen wedstrijden van UFC bij Viaplay uitgezonden, maar je kunt er wel hier naar KSW kijken doordat deze MMA-vechtsport in het aanbod opgenomen is.
⛔️ Amazon Prime VideoAmazon’s streamingdienst Prime Video biedt momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ NLZIETAls abonnee van NLZIET heb je online toegang tot allerlei sportuitzendingen die via online tv kijken te zien zijn, maar UFC 280 wordt op de tv-zender Eurosport 1 uitgezonden. Die maakt geen onderdeel uit van het aanbod van lineaire kanalen bij deze streamingdienst.
⛔️ discovery+Je kunt onder andere via discovery+ naar de vechtsport UFC kijken, maar de uitzendrechten van de MMA-organisatie Ultimate Fighting Championship zijn niet door de streamingdienst aangekocht.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar MMA of andere sporten te kijken.
⛔️ VideolandDit jaar worden de wedstrijden van Glory bij Videoland uitgezonden, maar UFC is er niet te volgen.

Fight card: programma van UFC 280 met onder andere Oliveira vs. Makhachev

De fight card van UFC 280 in de Etihad Arena op Yas Island (Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten) is inmiddels al volledig bekendgemaakt. Benieuwd hoe laat je dit weekend klaar kunt gaan zitten om UFC te kijken in Nederland? Vanaf 15:00 uur Nederlandse tijd wordt het evenement afgetrapt met de Early Prelims, waarna de Prelims volgen om 16:30 uur. Deze uitzendingen zijn echter niet te volgen via de Nederlandse tv of streamingdienst discovery+.

Vervolgens kun je echter wel om 19:00 uur Nederlandse tijd klaarzitten voor de start van de previewuitzending op Eurosport en discovery+. Vanaf 20:00 uur wordt vervolgens de Main Card afgetrapt. Hieronder vind je welke deelnemers tegen elkaar de strijd aan zullen gaan.

Vechter 1versusVechter 2Fight Card
Charles Oliveiravs.Islam MakhachevMain Card
Aljamain Sterlingvs.TJ DillashawMain Card
Petr Yanvs.Sean O’MalleyMain Card
Beneil Dariushvs.Mateusz GamrotMain Card
Katlyn Chookagianvs.Manon FiorotMain Card
Belal Muhammadvs.Sean BradyPreliminary Card
Makhmud Muradovvs.Caio BorralhoPreliminary Card
Volkan Oezdemirvs.Nikita KrylovPreliminary Card
Abubakar Nurmagomedovvs.Gadzhi OmargadzhievPreliminary Card
Armen Petrosyanvs.AJ DobsonEarly Preliminary Card
Muhammad Mokaevvs.Malcolm GordonEarly Preliminary Card
Karol Rosavs.Lina LänsbergEarly Preliminary Card

Hoe kun je UFC 280 terugkijken?

Heb je de partij afgelopen zaterdag gemist en zou je hem graag terug willen kijken? Dat is gelukken mogelijk, want mensen die de hele wedstrijd willen streamen kunnen hiervoor tijdelijk terecht bij discovery+. Het is daar namelijk mogelijk om elke sportuitzending terug te kijken.

Daarnaast is ook de samenvatting van de wedstrijd doorgaans te zien en die is voor iedereen vrij toegankelijk. De makkelijkste manier om deze te vinden is door na de wedstrijd naar YouTube te gaan en ‘UFC 280’ in de zoekbalk in te tikken. Vervolgens kun je de belangrijkste beelden in een paar minuten terugkijken.

Illegale livestreams van alle MMA-wedstrijden

We kunnen wel doen alsof het niet gebeurt, maar dat is ook geen manier om met illegale livestreams om te gaan. Nog steeds kijken er veel mensen wereldwijd naar niet-legale uitzendingen van UFC en andere grote MMA-competities. We raden dit natuurlijk sterk af om meerdere redenen.

Je bent namelijk niet alleen illegaal bezig, maar ook ontneem je de sport en het strijders waar je fan van bent een deel van de inkomsten die ze hard nodig hebben. Verder zitten deze illegale websites vaak vol met virussen, wat de veiligheid van je computer, tablet of telefoon in gevaar kan brengen. In plaats hiervan houden we je op de website van Streamwijzer gewoon op de hoogte hoe je legaal en veelal gratis naar sport kijken kunt.


Afbeelding ter illustratie