Streamingdienst discovery+ sleept uitzendrechten UFC in de wacht

Vandaag heeft de streamingdienst voor real-life entertainment discovery+ bekendgemaakt een mooie reeks sportuitzendingen aan haar bibliotheek toe te voegen. De wedstrijden van de grootste mixed martial arts-organisatie ter wereld, de UFC, zullen de komende vijf jaar bij Discovery’s videodienst te zien zijn. De presentatie zal worden verzorgd door Nesim El Ahmadi en Marloes Coenen. Ter promotie wordt ook direct een tijdelijke korting van 50% op jaarabonnementen ter beschikking gesteld van nieuwe abonnees.

Discovery+ haalt uitzendrechten voor UFC (mixed martial arts) binnen

De nieuwe streamingdienst Viaplay wist een paar maanden geleden hoge ogen te gooien door de rechten voor Formule 1, Darts, Premier League voetbal en een aantal andere sporten op te kopen, maar discovery+ was al eerder in Nederland aanwezig met een flink portfolio van sporten. Vanaf 15 januari 2022 zal daar mixed martial arts van de UFC (Ultimate Fighting Championship) aan worden toegevoegd.

De wedstrijden kunnen live worden bekeken, maar je kunt ze ook terugkijken via het video on demand-platform. De keuze om zo’n populaire sport aan de streamingdienst te binden (naast de rechten van de aankomende Olympische Winterspelen in Beijing) laat duidelijk zien dat Discovery het streamen van sport hoog in het vaandel heeft. De streamingdienst laat weten kijkers op deze manier ononderbroken en reclamevrije verslaggeving van elk evenement op de kalender te kunnen beden, inclusief de grootste gevechten tussen de beste atleten in alle gewichtscategorieën.

Beeld: Discovery / Eurosport

Presentatoren ook direct bekendgemaakt

Discovery heeft direct laten weten wie de presentatie op zich zullen gaan nemen. Het duo wordt gevormd door presentator en theatermater Nesim El Ahmadi en de eerste vrouwelijke MMA wereldkampioen Marloes Coenen. Zij gaan ieder gevecht voorzien van analyse en context. Daarnaast schuift Marloes aan als co-commentator naar Sander Schrik.

Overigens laat Discovery weten dat liefhebbers ook de mogelijkheid zullen krijgen om de gevechten met Amerikaans commentaar te bekijken via de videodienst.

Speciale tijdelijke sportaanbieding: 50% korting op jaarabonnement discovery+

Ter gelegenheid van de nieuwste toevoeging aan de streamingdienst heeft Discovery een kortingsactie gelanceerd voor nieuwe abonnees. Bij de registratiepagina op de website van discovery+ is te zien dat je nu 50% korting krijgt op een sportabonnement. Zo kijk je je eerste jaar voor €29,99 (omgerekend €2,50 per maand) in plaats van €59,99. De actie is geldig tot 20 februari 2022.

Reacties op de samenwerking tussen UFC en Discovery

Gijs Poortman, Head of Discovery Sports Nederland schrijft het volgende als reactie op de samenwerking: “Met de aankoop van de rechten om UFC op discovery+ uit te zenden, breiden we ons toch al brede sportaanbod nog verder uit met de meest premium vechtsport. Om de perfecte ervaring te creëren, produceren we een volledige studioshow en bieden we de MMA-fan extra content aan op al onze platformen, zodat discovery+ de komende jaren echt de nieuwe Streaming Home of UFC wordt. Met Eurosport.nl als dé bestemming voor al het UFC-nieuws, denken we de Nederlandse UFC-fan perfect van dienst te kunnen zijn. We kunnen niet wachten om te beginnen.”

David Shaw, UFC Senior Vice President of Content and International, vertelt: “Discovery heeft een visie die perfect aansluit met onze eigen groeiambities in Europa. Deze meerjarige, deal in meerdere landen geeft UFC en onze atleten een geweldig platform, met meer lokale content voor onze fans in Nederland en Spanje, naast al onze ‘blockbuster events’ We kijken uit om UFC naar het volgende niveau te tillen met Discovery.”


Synopsis: Discovery