Tv- en streamgids: waar kun je de WK-wedstrijd Nederland vs. Zuid-Afrika (vrouwen) kijken?

Onze Oranje Leeuwinnen doen uitstekende zaken op het wereldkampioenschap in Australië en Nieuw-Zeeland, waardoor ze als groepswinnaars uit de poulefase kwamen. Daardoor is het nu tijd voor de knock-outfase, beginnende met de achtste finale. In onze onderstaande tv- en streamgids vind je waar je de wedstrijd op het WK vrouwenvoetbal Nederland vs. Zuid-Afrika op tv en online kijken kunt op zondag 6 augustus 2023 om 04:00 uur Nederlandse tijd en waar de wedstrijd later terug te zien zal zijn.

Tv-gids: dit kanaal vertoont de wedstrijd tussen Nederland vs. Zuid-Afrika tijdens het WK vrouwenvoetbal op televisie

In Nederland is ESPN de partij die de rechten van bijvoorbeeld de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en KNVB Beker in handen heeft, maar ook internationaal voetbal is er te bekijken. Zo worden wedstrijden uit de Europa League en Conference League er lineair uitgezonden. Soms kun je gratis naar een uitzending bij je provider kijken als het kanaal gratis ter beschikking van elke klant wordt gesteld, wat dikwijls enkel zo is bij het eerste ‘hoofdkanaal’. De andere drie zenders zijn vaker enkel aanvullend te bestellen.

Bij interlands van het Nederlands elftal werkt het echter weer nét iets anders. De uitzendrechten hiervan zijn namelijk aangekocht door de NOS. Deze publieke omroep zendt de partijen lineair uit, waaronder dus ook de aanstaande WK-match van Nederland tegen Zuid-Afrika. Om precies te zijn is NPO 1 het uitverkoren kanaal ditmaal, waarop je vlak voor aftrap van 04:00 uur ’s nachts alvast kunt inschakelen om geen moment te missen. Om precies te zijn zal de uitzending beginnen om 03:30 uur Nederlandse tijd met de voorbeschouwing.

Online live en terugkijken naar wedstrijd tussen het Nederlands elftal tegen de Zuid-Afrikanen op het WK voetbal voor vrouwen

Er zijn inmiddels steeds meer streamingdiensten in Nederland waar je kunt kijken naar voetbal. Zo worden televisie-uitzendingen van Europees voetbal uit de Champions League, Europa League en Conference League vertoond via NLZIET en soms via Videoland, terwijl de uitzendrechten voor de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga in handen zijn van Viaplay. Daarnaast kun je bij Ziggo Sport, te ontvangen via verschillende providers, ook kijken naar allerlei voetbalcompetities als de Engelse FA Cup, Italiaanse Serie A, Franse Ligue 1, Spaanse La Liga, Turkse Süper Lig en meer.

Door online tv kijken kun je de volledige wedstrijd ditmaal ook gewoon via internet volgen als je geen televisie kunt ontvangen. Dit is onder andere mogelijk via de website van NOS en NPO Start, waardoor streamers ook binnen het aanbod van NLZIET naar de uitzending kunnen kijken. Meer dan genoeg mogelijkheden liggen dus voor de hand om uit te kiezen als kijker.

Eerstvolgende wedstrijd van Nederland vs. Zuid-Afrika:
🏆 WK voetbal voor vrouwen
🏟️ Achtste finale
🗓️ Zondag 6 augustus 2023
⏰ 04:00 uur Nederlandse tijd
📍 Allianz Stadium in Sydney, Australië
📺 NLZIET → Kijk direct Nederland vs. Zuid-Afrika (live en terugkijken mogelijk)

Zo verliepen de laatste wedstrijden tussen de ploegen uit Nederland x Zuid-Afrika

Verrassend genoeg voor velen hebben het Nederlands vrouwenelftal en de Zuid-Afrikanen elkaar eigenlijk al verrassend vaak getroffen. Dat was echter elke keer op vriendschappelijke basis. De laatste keer dat is inmiddels slechts een jaar geleden. Op 12 april 2022 troffen de twee ploegen elkaar in het Bingoal Stadion in Den Haag en dat mondde uit in een waar doelpuntenfestijn. Al na 12 minuten kwamen ‘onze’ dames op voorsprong door een goal van Jackie Groenen, waarna ZAF de gelijkmaker erin prikte middels Thembi Kgatlana in minuut 25. Daarna scoorde enkel de Nederlands ploeg echter nog viermaal met Lineth Beerensteyn (30′), Vivianne Miedema (39′) en tweemaal Damaris Egurrola (76′, 90+1′). Hieronder vind je de highlights in vogelvlucht.

Ook vanuit het buitenland te zien

Eigenlijk worden wereldkampioenschappen bijna altijd gespeeld in de zomer, precies op het moment dat veel mensen vanwege het lekkere weer op vakantie zijn en daarom in het buitenland vertoeven. Gelukkig is het mogelijk om met je Nederlandse abonnement bij de eerdergenoemde streamingdienst binnen Europa naar deze match te kijken. Daar vertelt NLZIET hier op zijn officiële website meer over. Vroeger was er namelijk een zogeheten geoblock, maar dat is binnen de Europese Unie opgeheven per 1 april 2018. Daardoor kunnen alle klanten de applicatie nu gebruiken in alle andere EU-landen.