Tv- en streamgids: waar kun je ‘Nederland vs. Polen’ vrouwenvoetbal kijken?

Nadat de Nederlandse voetbalvrouwen vorige week helaas hebben verloren van de Duitse rivalen, staat vanavond een revanche tegen een andere Europese ploeg op het programma. Op dinsdagavond spelen de Oranje Leeuwinnen van het vrouwenvoetbal namelijk in het Sparta-stadion Het Kasteel in Rotterdam. In onze onderstaande tv- en streamgids vind je waar je de wedstrijd tussen Nederland vs. Polen op tv en online kijken kunt op dinsdag 11 april om 20:00 uur en waar de wedstrijd terug te zien is.

Tv-gids: dit kanaal vertoont Nederland vs. Polen op televisie

In Nederland kun je soms wedstrijden van het Nederlands elftal op de publieke zenders kijken, wat bijvoorbeeld vorige week tegen Duitsland bij NPO 3 het geval was. Ditmaal is dat echter geen optie. ESPN is in Nederland de partij die naast de uitzendrechten van het mannenvoetbal—o.a. de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en KNVB Beker—ook het vrouwenvoetbal in handen heeft. Naast de Vrouwen Eredivisie zijn via deze zenders tevens interlandwedstrijden te zien. Soms kun je gratis naar een uitzending bij je provider kijken als het eerste hoofdkanaal kosteloos ter beschikking van klanten wordt gesteld. Dat heeft de aanbieder de laatste maanden geprobeerd mogelijk te maken met de actie ‘ESPN 1 voor iedereen’. De tweede, derde en vierde zenders zijn vaker enkel aanvullend te bestellen.

De wedstrijd tussen de vrouwen van Nederland vs. Polen wordt ditmaal uitgezonden via ESPN 1, zo blijkt uit de tv-gids van de vier sportzenders. Door de eerdergenoemde actie zijn er heel wat providers waar je binnen je pakket naar deze zender kunt kijken. Hieronder vind je een lijst met op welk kanaal de zender per provider te vinden is. Bij Caiway en DELTA liep de gratis zenderactie af op 19 februari, waardoor je nu enkel met een aanvullend pakket toegang krijgt tot ESPN 1. Via Ziggo is minimaal een TV Start of Standard abonnement nodig voor toegang, terwijl klanten bij SKV minimaal tv + internet in hun pakket moeten hebben.

Verder zijn kanaal 2-4 dus doorgaans betaald bij providers, maar via Canal Digitaal en Online.nl kun je gratis ESPN kijken tijdens je eerste week omdat alle vier de zenders standaard in het basispakket zitten. Bovendien betaal je €0 voor de eerste 7 dagen. Je kijkt dan alle sportwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4 (7 dagen terugkijken is tevens mogelijk), bekroonde films & series, 78 tv-zenders en meer. Daarnaast heb je ook bij Youfone tijdelijk geen aansluitkosten en gratis ESPN Compleet wegens de Lente Deals. Hieronder vind je een overzicht van de locatie van het eerste ESPN-kanaal bij 20 grote providers in Nederland.

ProviderKanaal ESPN 1Kijken
Canal Digitaal29 🎁➡️ Kijk direct
Online401 🎁➡️ Kijk direct
Youfone21 🎁➡️ Kijk direct
Ziggo18 📺▶️ Kijk direct
KPN14▶️ Kijk direct
T-Mobile150▶️ Kijk direct
Caiway318 💰▶️ Kijk direct
DELTA421 💰▶️ Kijk direct
Solcon14▶️ Kijk direct
Breedband Helmond14
Budget Alles-in-114
Kabelnoord310
Kabeltex26
PLINQ421
SKP269
SKV541 📺
Stipte651
TriNed251
XS4ALL14
Fiber405

Online kijken naar Nederland – Polen is mogelijk op dinsdag 11 april 2023 om 20:00 uur

Er zijn inmiddels steeds meer streamingdiensten in Nederland waar je kunt kijken naar voetbal. Zo worden televisie-uitzendingen van Europees voetbal uit de Champions League, Europa League en Conference League vertoond via NLZIET en soms via Videoland, terwijl de uitzendrechten voor de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga in handen zijn van Viaplay. Daarnaast kun je bij Ziggo Sport, te ontvangen via (online) tv van verschillende providers, ook kijken naar allerlei voetbalcompetities als de Engelse FA Cup, Italiaanse Serie A, Franse Ligue 1, Spaanse La Liga, Turkse Süper Lig en meer.

ESPN heeft dus de uitzendrechten van deze interland vrouwenvoetbalwedstrijd in handen, naast onder andere de Vrouwen Eredivisie, Mannen Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en KNVB Beker. Ook bieden zij zelf geen abonnementen aan, maar kun je enkel via providers toegang krijgen tot het aanbod van de vier sportkanalen. Wel legden we hierboven al uit dat de TV App van Canal Digitaal het mogelijk om geen moment van het vrouwenvoetbal te missen, omdat je hier ESPN Compleet zonder aanvullende kosten kunt kijken binnen elk basispakket. Daarnaast is gratis streamen mogelijk, want je betaalt 0 euro voor de eerste week.

Vrouwen voetbal Nederland – Polen in het kort:
🏆 Vriendschappelijk
🗓️ Dinsdag 11 april 2023
⏰ 20:00 uur Nederlandse tijd
📍 Het Kasteel in Rotterdam, Zuid-Holland
📺 ESPN 1 → Kijk direct Nederland vs. Polen (eerste mogelijkheid)
📺 ESPN 1 → Kijk direct Nederland vs. Polen (tweede mogelijkheid)

Zo verliepen de laatste wedstrijden tussen de twee nationale vrouwenvoetbalteams

In de vrouwenvoetbalgeschiedenis kwamen de twee nationale teams van Nederland en Polen elkaar slechts twee keer tegen. Deze partijen mondden uit in een 2-0 winst op 8 augustus 2009 tijdens een vriendschappelijke wedstrijd in Tilburg en vervolgens, bijna tien jaar later, in een 0-1 verlies tijdens de Algarve Cup op 4 maart 2019. Dit was dan ook de meest recente wedstrijd en de beelden vind je hieronder terug.

Highlights: OranjeLeeuwinnen - Polen (04/03/2019) Algarve Cup