Tv- en streamgids: waar kun je ‘Nederland vs. Gibraltar’ kijken?

Na de regelrechte afgang tegen Frankrijk radiostilte staan liefhebbers van ons Oranje te popelen op een (hopelijk) makkelijkere partij, want we kunnen ons gaan klaarmaken voor de tweede wedstrijd van de EK-kwalificatie. We speelden twee jaar geleden ook al tegen de stadstaat en toen wonnen we met 0-7 uit en 6-0 thuis. In onze onderstaande tv- en streamgids vind je waar je de wedstrijd tussen Nederland vs. Gibraltar op tv en online kijken kunt (op maandag 27 maart om 20:45 uur Nederlandse tijd) en waar de wedstrijd terug te zien is.

Tv-gids: dit kanaal vertoont de interlandwedstrijd Nederland vs. Gibraltar op televisie

In Nederland is ESPN de partij die de uitzendrechten van bijvoorbeeld de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en KNVB Beker in handen heeft, maar ook internationaal voetbal is er te bekijken. Zo worden wedstrijden uit de Europa League en Conference League er lineair uitgezonden. Soms kun je gratis naar een uitzending bij je provider kijken als het kanaal kosteloos ter beschikking van elke klant wordt gesteld, wat dikwijls enkel zo is bij het eerste ‘hoofdkanaal’. De andere drie zenders zijn vaker enkel aanvullend te bestellen.

Bij interlands voor de EK-kwalificatie werkt het echter weer nét iets anders. De rechten hiervan zijn namelijk aangekocht door Ziggo Sport, een sportzender die per wedstrijd bepaalt of hij in de tv-gids past. Uitzendingen van het Nederlands elftal vormen echter de uitzondering, doordat ze eigendom zijn van de NOS. Deze publieke omroep zendt de partijen lineair uit, waaronder dus ook de aanstaande match tegen Nederland. Om precies te zijn is NPO 3 het uitverkoren kanaal ditmaal, waarop je vlak voor aftrap van 20:45 uur alvast kunt inschakelen om geen moment te missen.

Online kijken naar Nederland – Gibraltar is mogelijk op maandag 27 maart 2023 om 20:45 uur

Er zijn inmiddels steeds meer streamingdiensten in Nederland waar je kunt kijken naar voetbal. Zo worden televisie-uitzendingen van Europees voetbal uit de Champions League, Europa League en Conference League vertoond via NLZIET en soms via Videoland, terwijl de uitzendrechten voor de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga in handen zijn van Viaplay. Daarnaast kun je bij Ziggo Sport, te ontvangen via verschillende providers, ook kijken naar allerlei voetbalcompetities als de Engelse FA Cup, Italiaanse Serie A, Franse Ligue 1, Spaanse La Liga, Turkse Süper Lig en meer.

Door online tv kijken kun je de volledige wedstrijd ditmaal ook gewoon via internet volgen als je geen televisie kunt ontvangen. Dit is onder andere mogelijk via de website van NOS en NPO Start, waardoor streamers ook binnen het aanbod van NLZIET naar de uitzending kunnen kijken. Meer dan genoeg mogelijkheden liggen dus voor de hand om uit te kiezen als kijker.

Eerstvolgende wedstrijd van Nederland vs. Gibraltar:
🏆 EK Kwalificatie
🏟️ Speelronde 2
🗓️ Maandag 27 maart 2023
⏰ 20:45 uur Nederlandse tijd
📍 De Kuip in Rotterdam, Nederland
📺 NLZIET → Kijk direct Nederland vs. Gibraltar

Zo verliepen de laatste twee wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Gibraltar

In de afgelopen jaren hebben Nederland en Gibraltar enkele gedenkwaardige voetbalwedstrijden tegen elkaar gespeeld. De enige en laatste twee ontmoetingen tussen deze twee voetbalteams kenmerken zich door enorme uitslagen in het voordeel van ons Oranje. Daar gaan we natuurlijk even dieper op in. Onze kunstmatige sportkenner Sam heeft ons hier een handje bij geholpen, zodat jij razendsnel op de hoogte bent van alles wat je moet weten over de recente historie tussen de beide teams.

Nederlandse voetbalfans wachten wachten vol ongeduld op de wedstrijd van komende maandag. De Oranjeleeuwen en Gibraltar staan dan tegenover elkaar in een veelbelovend voetbalduel, waarin beide landen ernaar streven om uitstekend spel te laten zien. Het Nederlands elftal is bekend om zijn krachtige aanval en stabiele verdediging, terwijl Gibraltar’s team als klein maar moedig bekend staat en bereid is alles op alles te zetten.

Het Nederlands elftal is zonder twijfel de gedoodverfde favoriet in dit treffen. Onder leiding van bondscoach Ronald Koeman en met sterren als Virgil van Dijk en Memphis Depay zal de ploeg ernaar streven om hun overwicht te bewijzen en de eerste punten in de kwalificatiegroep te scoren na de 4-0 verliespartij tegen Frankrijk afgelopen vrijdag. Desalniettemin moeten we Gibraltar niet onderschatten; het team is vastberaden om hun Nederlandse rivalen te verrassen. Slechts twee keer eerder stonden we tegenover deze van het Verenigd Koninkrijk afhankelijke stadstaat, namelijk in dezelfde groep tijdens de kwalificatie voor het WK 2022 in Qatar. Destijds zegevierden de Nederlanders met 0-7 uit en 6-0 thuis. Wat zal de score deze keer zijn?

Valentijn Driessen zeer kritisch op Cillessen: ‘Dán is het snel einde verhaal’

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met kunstmatige intelligentie, een systeem dat Streamwijzer ter aanvulling van expertise helpt onder de naam ‘Sam’. Voor meer informatie over de gebruikswijze kunt u de disclaimer rechts onderaan de website raadplegen.